Noutăți

Ce este cu adevărat în interiorul unei piramide egiptene? Imagini realizate acum o săptămână cu o tehnologie nouă

 •  
 •  
 •  

De mai bine de 4 500 de ani piramidele din Egipt își conservă secretele. Acum, mai mulți experți egipteni și străini par a le înțelege tainele mai bine folosindu-se de particulele spațiale. Echipa de specialiști a folosit “raze cosmice” pentru a crea hărți care prezintă structurile interne ale acestor minuni antice. Săptămâna trecută arheologii au dat publicității primele rezultate ale acestei noi tehnici realizate la piramida Bent, situată la circa 40 de km de Cairo.

Imaginile 3D arată două camere interioare ale structurii vechi de 4.600 de ani. Situată în incinta necropolei regale Dahshur, piramida Bent a fost una dintre cele mai vechi piramide construite în timpul regatului antic al Faraonului Sneferu.

piramida3

Mehdi Tayoubi, președinte al Institutului de Inovare și Conservare a Patrimoniului din Egipt, a declarat că plăcile instalate în interiorul piramidei colectează date despre particulele radiografice cunoscute și sub denumirea de muoni. Aceste particule cosmice cad pe Pământ și chiar pot trece prin spațiile goale, însă sunt absorbite sau deviate de suprafețele dure.

Prin studierea acumulărilor de particule, oamenii de știință pot afla mai multe lucruri despre modul de construire a acestor piramide. Spre exemplu, acum se poate afirma cu certitudine faptul ca piramida Bent are coridoare mari care duc către cele două camere funerare, dispuse una deasupra celeilalte. Mai mult, până acum legendele vorbeau despre faptul că însuși faraonul Sneferu este îngropat în piramidă, însă tocmai prin această nouă tehnică de scanare a interiorului, această posibilitate a fost exclusă.

piramida2
Vizualizând aceste particule în funcție de distribuția lor unghiulară, suntem capabili de a reconstrui o imagine de interior a piramidei, pentru prima dată în istorie. Imaginile obținute arată în mod clar doua camere situate la aproximativ 60 de picioare una deasupra celeilalte”, a declarat Mehdi Tayoubi pentru Discovery.

piramida1

Confirmarea în teren (după intrarea fizică în aceste spații goale ale piramidei Bent) a rezultatelor acestei investigații deschide perspective uriașe în arheologie. Câte lucruri extraordinare ar putea fi descoperite nu doar în Egipt, ci în toată lumea?

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Ce este cu adevărat în interiorul unei piramide egiptene? Imagini realizate acum o săptămână cu o tehnologie nouă

 1. Nicolette Orghidan // 8 mai 2016 at 19:40 // Răspunde

  Dacă ne-am lua după secțiunea vizuală realizată, ești tentat să crezi că „ingineri, arhitecți, reali constructori” au reușit această formidabilă construcție. Și când? Cu atâtea mii de ani în urmă…Să fi oare tentat că toată evoluția lumii se repetă oare…ciclic?

 2. cetățeanul tulburat // 8 mai 2016 at 22:01 // Răspunde

  Opinia mea este că aceste piramide sunt niște mașinării, generatoare, care așteaptă să fie repornite, nicidecum morminte ale faraonilor…piramide sunt peste tot pe planetă, faraoni doar în Egipt.

 3. STAHANOV // 9 mai 2016 at 3:03 // Răspunde

  Piramida Bent ? Pt. o piramida egipteana în limba romana suna rau de tot…de parca ar fi un nume propriu…
  Egiptologii o numesc Piramida Îndoita, Aplecata, Încovoiata(bent egleza)dupa forma ei ciudata…

 4. …aaa…eu am o singura intrebare.De citi oameni este nevoie sa tragi o locomotiva, cu frinele puse, de la Alba la Calafat?

 5. Piramida “Înclinată”. E dintre cele vechi; a fost începută la un unghi prea mare şi, cînd şi-au dat seama că se va prăbuşi, au continuat-o cu unghi corect. Mai dădeau şi ei rateuri, se pare…
  MiUONI. Particule elementare, dintr-o clasă simbolizată cu litera grecească [miu].

 6. In urma cu cateva luni am vazut un documentar legat de acest subiect si impresia mea de atunci,la fel ca cea de acum, a fost ca acesta piramida nu a fost altceva decat o uzina energetica.

 7. karmapolice // 8 iunie 2016 at 18:24 // Răspunde

  Pirmaida Bent? REALLY domnu’ ‘traducator’? E vorba despre piramida’inclinata’ Sweet Lord, oricine scrie la revista nowadays!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii