AIM radionica curs online

Noutăți

Ce distrugem în organism când bem Coca-Cola?

Din ce în ce mai mulți adepți ai băuturilor răcoritoare încep să se îndedepărteze de obiceiul de a consuma aceste lichide nocive pentru organism.

În dorința de a alerta populația asupra efectelor nocive ale produselor coca-cola, un afiș onest face senzație pe plan mondial.

Fabio Pantoja din Nicaragua a reușit să comunice într-un limbaj care nu are nevoie de traducere, explicând prin desenul său care dintre organele umane sunt afeccate de această băutură.

coca-cola-harm-organs-logo-fabio-pantoja-1
O imagine dură la prima vedere, dar foarte sinceră, dorind să tragă un semnal de alarmă într-un secol în care suntem amenințați de cea mai proastă nutriție posibilă, de la cea mai fragedă vârstă.

coca-cola-harm-organs-logo-fabio-pantoja-6Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, băutură denumită inițial Pemberton’s French Wine Coca, în 1885. Rețeta, modificată puțin până în prezent conține, în cea mai mare parte, zahăr, la care se adaugă coloranți și alte uleiuri menite să păstreze gustul distinctiv și să creeze dependență.

Cât de nocivă este coca-cola?

O cercetare recentă, publicată în revista Respirology, arată cum consumul constant de Coca-Cola este asociat cu diverse tulburări de respirație, inclusiv cu astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). În plus, pierderea calciului din oase este un alt efect nedorit al băuturii răcoritoare și asta pentru că organismul uman folosește rezervele proprii pentru a face față atacului acidului fosforic și dioxidului de carbon în amestec cu apa din produs.

O dovadă a faptului că această băutura carbogazoasă nu ar trebui să se găsească în corpul uman este dată de eficiența pe care ea o are ca și detergent universal: îndepărtează petele de grăsime de pe haine și țesături; îndepărtează rugina, fiind suficientă ștergerea obiectului afectat cu o bucată de material sau un burete inmuiat în Coca-Cola; curăță petele de ulei, chiar și pe cele existente pe podeaua unui garaj; curăță tigăile arse, dacă acestea se vor lăsa în contact cu băutura, urmând apois să fie clătite cu apă curată; curăța bornele bateriei și motorul mașinii; Coca-Cola dietetică înlătură vopseaua de păr, etc. (manager.ro)
how-bad-is-coke-for-your-bodyfoto credit: Niraj Naik/Wade Meredith
reportaj de Mădălina Corina Diaconu
surse: boredpanda, manager.ro, Respirology

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ce distrugem în organism când bem Coca-Cola?

  1. cetățeanul tulburat // 13 martie 2016 at 3:23 // Răspunde

    sistemul osos se slăbește incet, incet…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii