Noutăți

Ce cauzează mătreața?

Mătreața se datorează eliminării excesive de celule moarte din scalp. Este normal ca celulele pielii să moară și să cadă, dar în cantități mici. Unii oameni, însă, fie cronic fie ca rezultat al unui factor declanșator, suferă de căderi mai mari de piele moartă, însoțite uneori de roșeață și iritare. În cele mai multe cazuri mătreaţa este rezultat altor boli precum psoriazisul sau eczemele.

Psoriazisul este o cauză a uscării pielii şi reprezintă o boală cronică a sistemului imunitar. Cauza exactă a declanșării sale nu este cunoscută, se presupune doar că se datorează unei producții greșite de celule. Acest mod eronat în care funcționează organismul nostru duce la apariția unor zone îngroşate cu leziuni solzoase. Părţile solzoase pot să cadă sub formă de mătreaţă.

Însă ne putem alege și doar cu piele uscată, mătreaţă, fără a suferi de vreo boală. Atunci când aerul este rece, iar în locuința noastră foarte cald, această piele uscată de la nivelul scalpului ar putea să apară, mai ales dacă nu vom face duș în mod regulat.

Un alt mod în care ne-am putea alege cu această problemă este cunoscută drept dermatită seboreică. Se crede că este cauzată ori de o producție în exces de sebum la nivelul pielii, ori de o iritaţie provocată de ciuperca Malassezia furfur. Rezultatul e reprezentat de cojile de culoare alb-gălbuie cu aspect de fulgi în zonele grase ale corpului, precum scalpul, urechile, pieptul, spatele şi uneori şi axila. Va fi adesea însoţită de roşeaţă şi iritaţii.

Potrivit celor de la Today I found, tratamentele împotriva mătreţii variază în funcţie de cauză apariției sale. Aceasta poate trece cu simple șampoane sau balsamuri de păr, însă în unele cazuri, cronice, este nevoie să apelăm la un medic dermatolog pentru a ne prescrie un tratament și o schemă de urmat în funcție de stadiului în care se află mătreața.

sursa: .todayifoundout.com/

sursa: .medicalnewstoday.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ce cauzează mătreața?

  1. Un articol pe tema asta il gasiti si aici: https://www.domnideromania.ro/reteta-anti-matreata/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii