Noutăți

Câți copaci mai sunt pe Pământ? Și mai ales câți au dispărut de la începutul civilizației?

Un nou recensământ al arborilor, desfășurat la nivel global, estimează că în prezent pe Pământ sunt circa 3 trilioane de copaci, însă „cu circa 55 % mai puțini copaci decât existau la începutul civilizației umane.”, susține Thomas Crowthe, autor al studiului, iar numărul lor scade de la o zi la alta și asta din cauza omului.

Potrivit calculelor, fiecărui locuitor al planetei îi revin în grijă circa 422 de arbori. Însă ecologiștii se tem de faptul că dezvoltarea industrială urbană, defrișările uriașe și creșterea populației umane la nivel global, va genera automat o creștere și mai mare a numărului de păduri ce dispar de pe fața Pământului, lucru ce s-ar putea să ne coste ca și civilizație la un moment dat.

Potrivit studiului, efectuat de către departamentul de ecologie al Universități Yale și publicat în revista Nature, cele mai mari zone împăđurite sunt în prezent în Rusia, țările scandinave şi America de Nord.

Pentru realizarea recensământului, s-au folosit mii de fotografii din satelit și probe de sol din peste 400 de mii de locuri din întreaga lume. Iar rezultatele vor fi folosite pentru a înțelege mai bine rolul copacilor în absorbirea dioxidului de carbon din atmosferă.

 

sursa: livescience.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii