Noutăți

Câteva lucuri pe care s-ar putea să nu le știi despre Shakespeare

      1.Tatăl lui Shakespeare a avut numeroase joburi și, la un moment dat, a fost plătit să bea bere.

Fiul unui fermier, John Shakespeare, tatăl marelui William, a ajuns în Stratford-upon-Avon în 1551 și a început să se implice în diverse activități comerciale: vânzarea produselor de piele, de lâna sau din porumb. În 1556 el a fost desemnat de către consiliul orașului să fie oficial responsabil pentru gustarea berii.

  1. Shakespeare s-a căsătorit cu o femeie mai în vârstă, care era deja însărcinată în trei luni

În noiembrie 1582, William, un tânăr de 18 ani, s-a căsătorit cu o femeie cu opt ani mai în vârstă decât el, Anne Hathaway, fiica unui fermier. La șase luni de la căsătorie lui Shakespeare i s-a născut o fată, Susanna, iar gemenii Hamnet și Judith au urmat în februarie 1585.

  1. Părinții lui Shakespeare erau analfabeți 

Nimeni nu știe cu siguranță, dar se pare că  John și Mary Shakespeare nu au învățat niciodată să scrie și să citească, așa cum era cazul celor de condiția celor din era Elisabetană. William, pe de altă parte, a mers la școala de gramatică din Stratford, unde a învățat citirea, scrierea și latina.

  1. Nimeni nu știe ce a făcut Shakespeare între 1585 și 1592

Spre uimirea biografilor lui, Shakespeare a dispărut din înregistrările istorice între 1585 și 1592. Istoricii speculează că în acea perioadă a lucrat ca profesor de scoală, a studiat avocatura, a călătorit în Europa continentală sau s-a alăturat unei trupe de teatru care a trecut prin Stratford.

  1. În piesele de teatru ale lui Shakespeare apar pentru prima data sute de termeni noi

Shakespeare a influențat limba engleză mai mult decât orice alt scriitor din istorie, inventând sau popularizând termeni, fraze sau nume (Olivia, Miranda, Jessica, Cordelia) care încă sunt folosite și astăzi.

  1. Probabil că nu îi scriem numele corect, dar nici el nu și-l scria

Surse din timpul vieții lui William Shakespeare îi scriu numele în mai mult de 80 de feluri diferite, de la Shappere la Shaxberd. Dramaturgul însuși folosea variații și abrevieri…

Ancuța Motoianu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii