Noutăți

Câteva lucruri pe care, poate, nu le știai despre câini

Câteva lucruri pe care, poate, nu le știai despre câini:

  1. Câinii au aceleași boli ca și noi. Aproape 6 milioane de câini sunt diagnosticați anual cu cancer, iar mulți au versiuni canine ale bolilor umane.
  2. Câinii pot mirosi multe dintre bolile oamenilor. Dacă ai cancer, diabet sau epilepsie, câinele tău ar putea fi primul care știe. Cercetătorii suspectează că acesta are capacitatea să simtă mirosuri extraordinar de fine emise de celulele anormale. Câinii special antrenați pot detecta fluctuații ale nivelului de zahar din sânge și își pot alerta stăpânii înainte ca aceștia să aibă vreun simptom. Câinii pot chiar să prezică crizele de epilepsie cu 45 de minute înainte, spun unele mărturii. Nu se știe cum este posibil, pot apărea unele modificări comportamentale subtile sau poate fi vorba de o schimbare de miros.
  3. Câinii pot fi la fel de deștepți ca un copil de doi ani, spune Asociația Americană de Psihologie. Border Collies sunt cea mai inteligentă rasă, unii fiind capabili să înțeleagă până la 200 de cuvinte.
  4. Câinii pot simți invidie. Un studiu publicat al Academiei Naționale de Știință arată că atunci când un câine vede că alt câine a fost recompensat pentru ceva ce a făcut și el, dar nu a primit recompensă, acesta devine agitat și evită să privească celălalt câine.
  5. Rasele docile de câini trăiesc mai mult decât cele agresive, arată un studiu făcut pe 56 de rase de câini publicat în American Naturalist.
  6. Câinii sunt mamiferele cu cea mai diversă înfățișare. Un studiu al American Naturalist arată că diferențele dintre craniile câinilor din diferite rase sunt la fel de pronunțate ca și diferențele dintre speciile de mamifere complet diferite.
  7. În antichitate, câinii aveau un rol spiritual. Cerberus, câinele cu trei capete, păzea lumea subterană în mitologia greacă, în timp ce în Egiptul Antic, exista un zeu cu cap de șacal numit Anubis. În folclorul mayaș, câinii îi petreceau pe oameni în viața de apoi.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: www.livescience.com

Sursa foto:buzzsharer.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii