Noutăți

Cât la sută din cifra totală de afaceri din economia românească mai este deținută de firme autohtone? Detalii:

Activenews.ro: Companiile cu acționariat românesc aveau, în 2016, o cotă de 46% din cifra de afaceri totală din economia României, în scădere cu 1% față de anul anterior. Firmele străine și-au mărit controlul în aceeași perioadă, ajungând la 50%. Restul de 4% este controlat de firmele de stat din România.

Împărțite pe domenii de activitate, firmele românești domină sectorul de construcții, cu peste 70% pondere, restaurantele și hotelurile, cu peste 80%, agricultura,  peste 80%, servicii de sănătate, cu 74%, transporturi, cu 66%, și industria alimentară, cu 60%, arată datele unui raport realizat de Ziarul Financiar în colaborare cu Patronatul Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Firmele străine domină rafinarea țițeiului, unde au o pondere de 97%, industria de automobile, cu 96%, fabricarea echipamentelor electrice, cu 84%, telecomunicații, cu 84%, industria metalurgică, cu 81%, fabricarea de băuturi, cu 81% și fabricarea de mașini și utilaje, cu 80%.

Surprinzător, la nivelul anului 2016, în cele mai mari sectoare din economie – comerțul cu ridicata (afaceri de 259 miliarde lei în 2016) și comerțul cu amânuntul (afaceri de 182 miliarde lei în 2016) firmele românești au pondere de peste 55%.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii