Noutăți

Cât de aproape sunt SUA de atacarea Coreei de Nord? Dacă este „lăsată în pace”, Coreea de Nord, va dobândi, în cele din urmă, capacitatea de a ataca teritoriul S.U.A., cu o armă nucleară!

 •  
 •  
 •  

Coreea de Nord, dacă nu va fi ținută sub control, se află pe un drum inevitabil pentru obținerea unei rachete cu focoasă nucleară care să fie capabilă să lovească Statele Unite, a declarat directorul Agenției de Informații a Apărării din SUA, general Vincent Stewart.

Remarcile sunt cele mai recente indicii ale îngrijorării SUA cu privire la programele de dezvoltare a armelor nucleare desfășurate de către autoritățile Pyongyang, arme pe care Coreea de Nord le consideră necesare pentru „autoapărare”.

Deputații americani i-au solicitat lui Stewart și directorului National Intelligence, Dan Coats, să estimeze cât de departe a ajuns Coreea de Nord în strădaniile sale de a produce o rachetă balistică intercontinentală  care să fie capabilă să ajungă în Statele Unite. Ambii au refuzat, în mod repetat, să furnizeze o estimare, spunând că acest lucru ar dezvălui care sunt cunoștințele SUA despre capacitățile Coreei de Nord, dar Stewart a avertizat grupul că riscul crește pe zi ce trece.

Dacă va rămâne pe traiectoria actuală, regimul (nord-coreean) va reuși, în cele din urmă, să producă o rachetă purtătoare de arme nucleare, capabilă să amenințe zona continentală Statelor Unite, susține Stewart. În timp ce este aproape imposibil să se prevadă când va fi operațională această capacitate, regimul nord-coreean este angajat pe o cale la finalul căreia se întrevede acest rezultat.a

John Schilling, expert în rachete balistice, a estimat că va dura cel puțin până în 2020 pentru ca regimul nord-coreean să dezvolte o rachetă purtătoare de focoasă nucleară care să fie capabilă să ajungă pe continentul american și până în 2025 pentru a obține o rachetă de acest fel alimentată cu combustibil solid. Dar Coats a recunoscut că există serioase lacune în informațiile americanilor despre Coreea de Nord și liderul său, Kim Jong Un, adăugând că nord-coreenii știu acest lucru.

Washingtonul a încercat să convingă China să accepte noi sancțiuni asupra Coreei de Nord, care a efectuat zeci de teste cu rachete balistice și a testat două bombe nucleare de la începutul anului trecut. Însă, conform datelor de ultimă oră, China și-a majorat importurile de minereu de fier din Coreea de Nord în aprilie, până la cel mai înalt nivel din august 2014 și până azi.

Președintele american, Donald Trump, a avertizat că un „conflict major” cu Coreea de Nord este foarte probabil din cauza programului acesteia de înarmare, deși oficialii americani spun că sancțiunile dure, și nu forța militară, sunt opțiunea preferabilă. Secretarul apărării din SUA, Jim Mattis, a declarat, de curând, că orice soluție militară pentru criza din Coreea de Nord ar fi „tragică la o scară incredibilă”. O țară care pregătește atacuri nimicitoare nu se poate aștepta decât la ce-i mai rău, atunci când amenință SUA. Interesul nord-coreanului de rând este ca liderii săi iresponsabili să nu reușească în planurile lor primejdioase de înarmare!

c

North Koreans parade with the North Korean flag in Kim Il Sung Square in Pyongyang, North Korea, Thursday, Feb. 25, 2016, to show their loyalty to the Workers' Party. North Korea is massing its people to hunker down and work harder with a new "70-day campaign of loyalty" in the run up to a major meeting of its ruling Workers' Party in May. (AP Photo/Jon Chol Jin)

Sursa: www.reuters.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Cât de aproape sunt SUA de atacarea Coreei de Nord? Dacă este „lăsată în pace”, Coreea de Nord, va dobândi, în cele din urmă, capacitatea de a ataca teritoriul S.U.A., cu o armă nucleară!

 1. Desigur, o sa veniti voi pacificatorii supremi ai omenirii si o sa-i educati pe oameni, o sa le aduceti sistemul vostru capitalist. Asa cum ati facut in tarile din zona Arabiei asa o sa faceti si acolo.
  Nu zic ca nu e groaznic ce se intampla in Coreea de Nord, cu spalarea pe creier a oamenilor si toate lucrurile, dar e cam suspecta miscarea americanilor.

  • Nu exista nici cea mai mica motivatie ca acest regim sa fie lasat sa-si faca de cap in continuare. Ca-ti plac sau nu-ti plac americanii, situatia din Coreea de nord nu seamana nici macar cu 0,1% cu cea din Orientul mijlociu. Tara-i condusa de un cretinoid absolut, un criminal fara nici un Dumnezeu. Eu pe asta chiar il vad in stare, chiar pace fiind, inainte de a-si da duhul din cauza batranetilor sau a vreunei boli, sa apese butonul nuclear, asa, ca oricum i se rupe. Daca nu este oprit acum, cand inca Coreea de nord nu stapaneste bine rachetele si bombele atomice, viitorul va deveni un cosmar pentru intreaga omenire.

  • Si as mai completa cu un raspuns: mai bine sistemul capitalist pe care-l urasti atat de mult, decat unul sclavagist in care se scalda acum coreenii din nord.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii