Noutăți

Căsuța din filmul “Deasupra tuturor” este reală!

Cartierul Ballard din orașul Seattle, statul Washington din nordul SUA, a fost transformat total ca rezultat al planului de modernizare urbană. Casele vechi au fost înlocuite cu diferite clădiri care găzduiesc magazine, restaurante și bineînțeles zeci de clădiri de apartamente.

Această transformare a avut loc în anul 2006, când constructorii au ajuns și la ușa lui Edith Macefield, o femeie în vârstă de 84 de ani. I s-a oferit suma de 1 milion de dolari pentru a vinde imobilul în care locuia pentru a se putea folosi terenul în scopul finalizării proiectului propus de arhitecți. Femeia a refuzat, nici o sumă nu a înduplecat-o și în cele din urmă  a rămas în casa plină de amintiri. În conseciță, centrul comercial ridicat în acea zonă, a fost construit în jurul căsuței care se pare că ar fi inspirat filmul 3D de animație “Deasupra tuturor”.

wdova3wzzdkhhmsuxaw1Foto: huffington post.

Edith Macefield s-a imprietenit, pe parcursul lucrărilor, cu administratorul proiectului, Barry Martin. Acesta i-a fost alături pe măsură ce starea sa de sănătate s-a înrăutațit.

9d586110-c420-11e4-a8c9-21ca544f932b_Edith-and-her-catfoto: Edith Macefield

Devenită un erou popular pentru hotărârea cu care nu a cedat în fața proiectului de demolare a casei, Edith a murit la 87 de ani, lăsând casa moștenire lui Barry. Locuința însă… a fost vândută în cele din urmă unui investitor, Greg Pinneo pentru suma de 310 mii de dolari.

imagesEdith Macefield s-a născut în Oregon în 1921 și a învățat franceza, germana și alte limbi. S-a alăturat armatei și a fost trimisă în Anglia, de unde a fost scoasă din serviciul militar după ce oficialii au descoperit că nu avea vârsta de 18 de ani. Macefield rămas în Anglia, unde a avut grijă de orfanii de război, iar mai târziu s-a mutat înapoi acasă, unde a avut grijă de mama ei și a lucrat la Serviciul Dentar Washington.

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: huffington post, pixar


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii