Noutăți

Castelul Peleș a fost primul castel din Europa care a avut electricitate și încălzire centrală

  •  
  •  
  •  

Castelul Peleș este unul dintre cele mai interesante și mai frumoase castele din România și, cu siguranța, poate rivaliza cu cele mai prestigioase castele din Europa. Este primul castel de acest fel din Europa care a avut încălzire centrală și electricitate. Construit de primul rege al României, Carol I, între 1873 și 1914, castelul este o combinație de stiluri Neo Renascentist, Gotic, Baroc și Saxon cu influențe alpine elvețiene.

În exteriorul Castelului Peleș sunt terase Neo-Renascentiste spectaculoase, îmbogățite de balcoane mari, grădini îngrijite, fântâni, poteci de marmură, sculpturi din piatra și lei care străjuiesc castelul. La intrarea principală se află statuia regelui Carol I.

peles-2

La fel de impresionant ca exteriorul, interiorul Castelului Peleș reprezintă simbioza perfectă între artă, cultură și istorie. Somptuoase și decorate în cel mai mic detaliu, toate cele 170 de camere ale castelului reflectă bogăție, bun gust și înaltă clasă, toate aparținând regilor români.

Printre cele mai impresionante locuri din castel sunt: Sala Mare a armurilor care găzduiește una dintre cele mai frumoase colecții de arme de vânătoare și de război, Camera Florentină, în care se găsesc redproduceri din bronz după Michelangelo, Sala Maură cu decorațiunile ei uimitoare și cu fântâna de interior din marmura, Teatrul în stil Ludovic al –XIV-lea, Apartamentul Imperial cu tapetul ei din piele de Cordoba și Salonul Turcesc, o ilustrare a stilului de viata flamboaiant.

Cele mai interesante atracții ale Castelului Peleș sunt vitraliile lucrate manual, motivele de basm aborigene și colecția de artă, care este una dintre cele mai remarcabile colecții de artă din Centrul și Estul Europei.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: http://travelaway.me

Surse foto: http://www.castelul-peles.com, wikipedia.org, despreusi.blogspot.com, www.yairkarelic.com, www.trilulilu.ro

 

peles-4

 

castelul-peles

CA58-IMG_2228_f

castelul-peles-sala-florentina_eee38aa4a66c77

peles

 

 

 

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii