Noutăți

Castelul Drachenburg și meleagurile unde Siegfried, eroul Nibelungilor, a omorât Dragonul…

Castelul Drachenburg a fost construit in doar doi ani (1882–84) în Königswinter, un orășel nemțesc de pe malul Rinului. Drachenburg înseamnă castelul Dragonului și înfățișarea lui neo-gotica, desprinsă parcă dintr-un basm, îl fac demn de filmul Harry Potter. Trahitul, roca din care a fost construit, este de natură vulcanică și a fost folosită inclusiv la construcția Domului din Koln. Legendele germane vorbesc despre Siegfried, eroul Nibelungilor, care a omorât dragonul chiar pe aceste meleaguri, apoi s-a scăldat în sângele lui și, astfel, a devenit invincibil.

Inițial castelul i-a aparținut Baronului Stephan von Sarter (1833–1902), fiul unui  hangiu.  El a făcut o avere asa de mare în urma speculațiilor la bursa, încât, în scurt timp, și-a permis să contribuie la finanțarea lucrărilor pentru Canalul Suez. În 1882, după ce a fost înnobilat, a pus temelia castelului Drachenburg, unde plănuia sa se și stabilească. Dar Baronul nu a ajuns niciodată sa locuiască acolo, ci la Paris, unde a și murit în 1902.

3188202180_c4979409a2_b

Pana  în 1971, castelul a schimbat mai mulți proprietari și și-a schimbat orientarea, de la centru comunitar pentru cei înstăriți, parc de distracții, internat pentru elevii catolici, bază militară americană, depozit, adăpost pentru oamenii nevoiași sau școală de elită pentru naziști. În timpul celui de-al doilea Război Mondial multe dintre operele de artă, cum ar fi vitraliile,  au fost distruse în timpul bombardamentelor. În 1971 castelul  a fost cumpărat de către excentricul Paul Spinat, despre care s-au scris numeroase povești. El a demarat lucrările de restaurare, dar banii nu erau suficienți, așa că a început saăorganizeze concerte sau expoziții în castel, cum au fost cele ale lui Salvador Dali. Andy Warhol a fost unul dintre vizitatorii castelului. El a luat o fotografie a clădirii ca model pentru una dintre operele sale de artă. Astăzi, palatul se afla în proprietatea fundației de stat din Westphalia de Nord

Traducerea și adaptarea: Ancuța Motoianu

Surse: wikipedia.org, schloss-drachenburg.de, www.youtube.com

Luftbild / aerial photo ©www.webbaviation.de 2011

Luftbild / aerial photo ©www.webbaviation.de 2011


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii