Noutăți

Casele plutitoare de pe lacul Bokodi, din Ungaria, un lac care nu îngheață iarna. Cum e posibil?

  •  
  •  
  •  

Lacul Bokodi, situat în satul Bokod, aflat la aproximativ 80 de kilometri vest de Budapesta, Ungaria, este un lac artificial creat în 1961 de către Oroszlány Thermal Power Company prin inundarea unei pajiști situate lângă fabrică.

Centrala electrică trage apa rece din lac pentru a opera cazanele sale, iar apa caldă se întoarce în lac. Acest lucru face ca lacul să nu înghețe iarna.

De-a lungul timpului, lacul a găzduit mai multe întreceri de pescuit sportiv, dar puțini maghiari îl cunoșteau; asta până când o serie de fotografii cu lacul și casele sale plutitoare au apărut în noiembrie 2013 într-o publicație de la Budapesta. Faima Lacului Bokodi s-a răspândit rapid pe internet iar în ultimii doi ani zona a devenit un magnet pentru turiști, atât din Ungaria cât și din țările vecine.

O parte din atracția lacului Bokodi, în afara decorului său frumos și a apei care nu îngheață niciodată, îl reprezintă casele aflate în mijlocul apei. Acestea au fost construite de muncitorii fabricii din apropiere, compania deținând terenul de sub lac, lucru ce le-a permis oamenilor să și le construiască doar cu acordul angajatorului.

Lacul este adăpost pe timpul ierni și pentru mai multe specii de păsări migratoare care îl loc să plece spre țările calde aleg să rămână peste iarnă în Europa.

lac4 bokodi-lake-76 bokodi-lake-12 bokodi-lake-32 afaferfr

sursa:.amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Casele plutitoare de pe lacul Bokodi, din Ungaria, un lac care nu îngheață iarna. Cum e posibil?

  1. Verdele ăla brun-gălbui, de culoarea “berii” rezultă din recirculare? și apa e la temperatura corpului? Ahaaa!…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii