Noutăți

Case construite din cânepă. Cânepcimentul – materialul este mult mai rezistent la cutremure decât betonul

În primul rând, ce este Hempcrete sau într-o traducere liberă cânepcimentul? După cum sugerează și numele, aceste este un material de construcție care încorporează cânepa. Versatil și rezistent, poate fi utilizat pentru izolarea pereților, a pardoselii, la realizarea pereților sau acoperișurilor. Este rezistent la foc, la apă și mucegai, cu condiția ca acesta să fie folosit deasupra solului.

Derivatul din tulpină sau din interiorul tulpinii de cânepă este amestecat cu un liant de bază de var pentru a crea produsul final. Materialul nou format este mult mai versatil și mai flexibil decât betonul, ceea ce face ca acesta să fie un material mai ușor de folosit. De fapt, cutremurele nu pot sparge aceste structuri, deoarece sunt de trei ori mai rezistente la deteriorări decât betonul obișnuit.

Cânepcimentul necesită, de asemenea, mai puțină energie și timp de execuție, deoarece nu este necesar ca varul să fie încălzit la același nivel ca betonul industrial. Mai mult, deoarece conține celuloză, înglobează carbonul. De-a lungul ciclului său de viață, el înglobează cantități mari de carbon, care sunt incluse apoi în construcțiile ce vor fi ridicate cu ajutorul acestui material de construcții. 

url-2-300x200

hempcreate

Puternic și ușor, cânepcimentul este un material de construcție superior. Când se utilizează pe pereții exteriori, permite trecerea vaporilor de apă fără să creeze mucegai sau alte pagube construcției. În plus, izolația ulterioară nu mai este necesară. Pe măsură ce umiditatea este extrasă din mediul înconjurător, cânecimentul o păstrează până în momentul în care aerul devine iar uscat, moment în care o eliberează.

sursa: http://www.collective-evolution.com/2017/08/03/hempcrete-could-change-the-way-we-build-everything/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Case construite din cânepă. Cânepcimentul – materialul este mult mai rezistent la cutremure decât betonul

  1. Pacat ca constructiile sunt conduse de mafie. Daca nu e iad nu fac bani multi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii