Noutăți

Cascada Nachi este una dintre minunile din Țara Soarelui Răsare… O cascadă cum puține mai sunt!

  •  
  •  
  •  

Cascada Nachi se numără printre cele mai înalte din Țara Soarelui Răsare. Splendida cădere de apă are 133 metri înălțime, poate atinge 13 metri în lățime și se află în Nachikatsuura. Pentru mai multă precizie trebuie spus că, în Japonia, Nachi este cea mai înaltă cascadă a cărei unică perdea de apă cade fără să fie întreruptă, de sus până jos. În arhipelagul nipon există cascade mai înalte decât Nachi, dar care nu prezintă această caracteristică. Cascada Shomyo are o înălțime de 350 de metri iar cascada Hannoki este și mai înaltă, având aproape 500 de metri, numai că aceasta din urmă are un „cusur”, destul de mare: nu curge tot timpul anului, ci doar în perioada aprilie-iulie.

În partea superioară a cascadei Nachi se află două stânci despre care japonezii adepți ai shintoismului cred că adăpostesc spiritele protectoare ale cascadei și ale altarului shintoist, din vecinătate. În zonă a existat un templu cu specific budist care a avut de suferit în perioada Restaurării Meiji, o epocă de profunde schimbări sociale și politice a istoriei nipone. În acea perioadă religia oficială în Țara Soarelui Răsare a devenit shintoismul, în vreme ce combinarea acestuia cu budismul nu era bine văzută. În apropierea cascadei se află acum două obiective incluse în patrimoniul UNESCO: Kumano Nachi Taisha (altar shinto) și Seigantoji (templu budist tendai).

n4

După fiecare răsărit al soarelui preoții shintoiști aduc ofrande cascadei, efectuând, cu grijă, un ritual străvechi. La începutul secolului trecut, a fost cercetată de către arheologi o movilă aflată la baza frumoasei căderi de apă. S-au găsit acolo o mulțime de obiecte cu valoare istorică, printre care statuete, oglinzi, cilindri cu inscripții. Aceste piese au fost îngropate de către călugării din vechime, în movile clădite pe vreme de război, ca urmare a unor credințe ce se refereau la un iminent sfârșit al lumii. Un sfârșit care, din fericire, n-a mai venit!

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: www.tb-kumano.jp, wikipedia.org, www.japan365days.com

Imagini: amazingplacesonearth.com, www.travel-around-japan.com, ikidane-nippon.com, www.thousandwonders.net


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii