Noutăți

Cascada Cailor, cea mai mare cascadă din România. Foto și Video

Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ‘Podul Cailor’, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România: Cascada Cailor. Este situată în apropiere de stațiunea turistică Borsa, în partea de NE a Munților Rodnei, la altitudinea de 1300 m. Căderea de apă este de 90 m. Cascada este accesibilă dinspre Borșa-Complex, cu telescaunul, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Denumirea Cascadei Cailor nu are la bază un mit, ci o întâmplare ce s-a petrecut în zonă, se arată pe www.turistderomania.ro. Oamenii își țineau hergheliile de cai, din primăvară până în toamnă, pe pășunile bogate din zonă. Însă, nu a trecut mult timp, și urșii au început să atace caii. La un moment dat, aceștia au reușit să încolțească animalele deasupra prăpastiei de lângă ceea ce astăzi se numește Cascada Cailor. Astfel, unii cai au fost prinși, iar alții pentru a scăpa s-au aruncat în hău.

În urma acestui incident, care a costat averea localnicilor, mai multe locuri din împrejurimi au fost numite Muntele Cailor, Podul Cailor și Izvorul Cailor. (agerpres)

Parcul Național Munții Rodnei reprezintă cea mai mare arie protejată din Carpații Orientali, cu o suprafață de 47.227 de hectare, din care 3.300 de hectare au fost declarate rezervație a biosferei în 1979.

cailor

cascada-cailor

Mădălina Corina Diaconu

surse: agerpre, wikipedia, turistderomania.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cascada Cailor, cea mai mare cascadă din România. Foto și Video

  1. Superb,
    dar cea mai înaltă cădere de apă din România foarte asemănătoare celei din Munţii Rodnei cred că este cascada Scurtele din Parcul Naţional Retezat-Godeanu, situată la aprox 3 km de celebrul vf.GUGU, fiind principal afluent al Lăpuşnicului Mic. Este greu accesibilă inclusiv fotografierii, spre/pe lângă aceasta nu există nici măcar un clasic traseu montan marcat şi se pretează vizitării doar la pas, montaniarzilor cu ceva experienţă! Nu am găsit-o nicăieri catalogată(ca de altfel toată zona Gugu!), dar Căderea permenentă(!) are o diferentă de nivel de minim 250 de metri, după alte aprecieri depăşeşte chiar 300metri !
    Merită vizitată !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii