Noutăți

Casa care produce energie și primește bani de la stat

Odată cu venirea iernii, mulți dintre noi ne facem griji din cauza consumului de energie pentru încălzirea locuințelor.

Tim Willcox și soția sa Margaret din Anglia, privesc în schimb cu nerăbdare venirea iernii pentru că vor primi un cec de de aproape 1.500 de lire sterline, de la stat, tocmai datorită acestei probleme a consumului de energie. Cum este posibil acest lucru? Cei doi au construit o casă eco, practic o stație în miniatură de producere a energiei electrice, pe care o exportă. Casa are două tipuri de energie solară – una încălzește apa, în timp ce o serie de panouri fotovoltaice produc energia electrică.

© Anthony Harrison 2015 et seq All Rights Reserved
Proprietatea este super-izolată, la construcția sa folosindu-se panouri de polistiren de 10 cm grosime pentru pereți și acoperiș.

Ei au și un sistem de colectare a apei pluviale, care deviază apa din jgheaburi într-un rezervor de 5000 litri astfel încât să poată fi folosită pentru a spăla toaletele. Ca urmare, facturile de apă au fost reduse cu aproximativ 60 la sută.

© Anthony Harrison 2015 et seq All Rights Reserved
În 12 luni, anul trecut, cuplul a folosit gaz în valoare de 292 lire și energie electrică în valoare de 413 de lire, ceea ce face un total de 706 lire. Cu toate acestea, ei au primit de la stat o plată de 1.471 de lire pentru energia electrică pe care au furnizat-o în restul rețelei. Acest lucru a făcut ca facturile de energie să fie plătite integral de stat având și un câștig de 76o de lire.

În condițiile în care costul de contrucție al casei este de 500.000 de lire sterline (ce prețuri au englezii!!!) economia făcută nu înseamnă mare lucru, însă ideea unei case capabile să facă profit, este de reținut!

*COMPOSITE* _D5T4124.jpg
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: dailymail.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Casa care produce energie și primește bani de la stat

 1. 10in nu sunt 10cm, ci 25,4cm. o simpla conversie a fost greu de facut?

 2. with 10in thick = cu 10 inch sau toli grosime, adica 25,4 cm. Deci de 2,5 ori mai groasa izolatia in realitate.
  Vedeti insa ca Anglia nu e Romania. Ploua mai mult si nu prea ninge.
  Totusi 10 inch e o grosime zdravana.
  Interesant e aspectul cu energia electrica data in sistem.
  Cele 500.000 de lire cit inseamna in Anglia? Daca e un salariu mediu pe 10 ani, pare OK (sa mai fie precizate si impozitele si alte taxe). Asa cind auzi de juma de milion de lire sterline pentru cineva din Romania care treieste si munceste in Romania este imens.

 3. Din pacate legislatia din Romanica nu permite sa ,,pompezi” curent in sistemul ,, nenational “. Te poti dota dar stocarea energiei este atat de costisitoare ca nu renteaza decat in zone izolate ( unde nu ai incotro ). … Statut de colonie, energia verde este ,,condamnata” la moarte prin tot felul de inginerii financiare.
  Cui nu-i convine sa plece acolo unde legislatia permite sau sa face bine ..sa mearge la vot, poate poate.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii