Noutăți

Care sunt și unde se află CELE MAI MICI STATUI DIN LUME? Una dintre ele a fost furată de mai multe ori, alta primește mereu… haine noi!

Se vorbește, adesea, despre cea mai înaltă statuie din lume. Dar există și o statuie care poate fi numită cea mai mică de pe mapamond! Între monumentele publice, cel mai mic poate fi considerat unul aflat în Tomsk (Rusia), ce reprezintă o broscuță care se odihnește pe o piatră netedă.

1

Nu este o statuie prea veche, fiind instalată în urmă cu aproape 4 ani, în fața unui hotel. „Monumentul”, care are doar 4,4 centimetri, ca înălțime, este inspirat de către o poveste binecunoscută în spațiul rusesc și este dedicat… călătorilor.

3

Înainte ca monumentul „broscuței călătoare” să fi fost dezvelit, titlul de cea mai mică statuie din lume aparținea unui monument aflat tot în Rusia. La Sankt Petersburg se află o statuie de bronz ce înfățișează o pasăre, pe care localnicii o numesc Chizhik-Pyzhik. Numele i se trage de la un cântec popular.

5

Monumentul rămâne, adesea, neobservat de către turiști, datorita amplasării. Totuși, e departe de a fi total ignorat. O superstiție de-a localnicilor spune că oricine reușește să arunce o monedă lângă statuie, fără ca ea să se rostogolească mai apoi în apă, va fi acompaniat de noroc. Mai puțin norocoasă a fost statueta, în existența sa. Hoții au furat-o de (cel puțin) trei ori. Noroc, totuși, că a mai fost recuperată!

4

Următoarea statuie, aflată pe un onorabil loc trei, în topul celor mai mici, se află în Suedia, la Stockholm. Oamenii o numesc „Järnpojke” (băiatul de fier). Mica statuie de fier a fost creată de artistul suedez Liss Eriksson, în urmă cu o jumătate de secol și este numită, în mod oficial, „Micul băiat ce privește la lună”.

6

Partea ciudată este că, de-a lungul anului, „Järnpojke” primește tot felul de daruri, printre care se numără fructe și bani. Admiratoarele sale țin, nu se știe de ce, să-l înzestreze cu fular și căciuliță.

Ce-i drept, pare cam înfrigurat. De fier să fii și tot nu reziști ușor într-o țară ce are un asemenea climat!

8

7

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii