Noutăți

Care sunt resursele necesare construirii unui oraş sustenabil pe Marte, conform lui Elon Musk: „20 de ani şi o mie de navete spaţiale“

  •  
  •  
  •  

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute despre posibilitatea realizării unui oraş sustenabil pe Planeta Roşie. Într-o discuţie pe Twitter, Musk a precizat că viziunea pe termen lung a companiei sale este de a transforma oamenii într-o specie interplanetară. El a vorbit şi despre resursele necesare acestui ţel extrem de ambiţios.

Miliardarul a spus că este nevoie de o reducere substanţială a costurilor de lansare a navelor spaţiale, care ar trebui să ajungă la cota de 2 milioane de dolari.

În plus, pentru construirea unui oraş sustenabil pe Planeta Roşie, compania sa ar trebui să lanseze 1000 de navete spaţiale, încărcate cu provizii, infrastructură şi echipaj, pe o perioadă de 20 de ani, deoarece alinierea planetelor permite ca zborurile spre Marte să fie realizate o dată la fiecare doi ani.

Şeful SpaceX a vorbit şi despre potenţialul pe termen scurt al navetei Starship, construită de compania sa, şi capacitatea pe care aceasta o va putea transporta pe orbită.

Naveta are un design care este menit să maximizeze refolosirea sa, conform lui Musk. În mod ideal, ea va fi capabilă de trei zboruri pe zi, adică peste 1000 de zboruri pe an pentru o singură navetă Starship.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii