Noutăți

Care este semnificația Ochiului Providenței… (Foto-Video)

  •  
  •  
  •  

O imagine aparent simpla, un ochi asezat intr-un triunghi, cunoscut si sub numele de “Ochiul Providentei” este unul dintre acele simboluri asociate cu francmasoneria si, de asemenea, legat de grupul secret de elita care ar fi incercat sa controleze afacerile globale, Illuminati.

Ochiul Providentei este un paratrasnet pentru teoreticienii conspiratiei deoarece este foarte ascuns la vedere: nu numai ca apare pe nenumarate biserici si cladiri masonice din intreaga lume, ci si pe reversul bancnotei americane de un dolar, precum si Marele Sigiliu al Statelor Unite.

In realitate, este o alegere ciudata pentru un simbol al statului american. Ochiul lipsit de trup transmite puternic sentimentul unui Big Brother autoritar indiscret. In combinatie cu piramida de sub ea, avem embleme care sugereaza un cult vechi si ezoteric.

Care sunt originile Ochiului Providentei, de ce ne fascineaza atat de mult si de ce este conectat frecvent cu francmasonii si cu Iluminati?

Initial Ochiul Providentei a fost un simbol crestin, iar primele exemple de utilizare a acestuia pot fi gasite in arta religioasa din perioada Renasterii care-l reprezentau pe Dumnezeu. A fost inventat ca un semn al vigilentei pline de compasiune a lui Dumnezeu asupra umanitatii.

Triunghiul a fost un simbol de lunga durata al Treimii crestine: a Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant. In secolele anterioare, Dumnezeu era descris cu un halou triunghiular.

Razele de lumina care sunt adesea prezentate emanand din simbol sunt un semn preexistent al stralucirii lui Dumnezeu in iconografia crestina. Dumnezeu fusese infatisat in numeroase moduri criptice inainte, cum ar fi cu o singura mana care iesea dintr-un nor, dar nu ca un ochi…

Mai mult: Ziare.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii