Noutăți

Care este prima companie din lume care ar putea ajunge la o valoare de peste 1.000 de miliarde de dolari? (PIB-ul României pe 6 ani!!!)

  •  
  •  
  •  

Astăzi trăim în epoca corporațiilor, adeseori o SINGURĂ corporație având o forță financiară mai mare decât a unor țări. Noile imperii sunt cele financiare și în special cele care dezvoltă aplicații și programe pentru internet. Imaginați-vă, astfel, că o companie americană este aproape de a ajunge la o valoare de peste 1.000 de miliarde de dolari, adică PIB-ul României pe 6 ani! Și nu e singura corporație care bate de departe țări precum a noastră…

ȘtirileProTv: Microsoft, una dintre cele mai mari companii din lume, ar putea ajunge într-un an la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de banca Morgan Stanley, relatează MarketWatch.

În prezent, Microsoft are o capitalizare de circa 746,4 miliarde de dolari, fiind a patra cea mai valoroasă compane de pe piaţa americană după Apple (924,9 miliarde dolari), Amazon.com (770,2 miliarde dolari) şi Alphabet, compania mamă a Google (752,1 miliarde dolari), scrie News.ro.

Nicio companie americană nu a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, dar acest prag ar putea fi depăşit de mai multe ori în următorul an, potrivit analiştilor. Apple ar avea nevoie de o creştere de circa 8% pentru a depăşi acest prag, pornind de la cotaţiile înregistrate în această săptămână. Amazon.com ar putea la rândul ei să treacă de pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari. Morgan Stanley a sugerat în noiembrie că acest lucru este posibil.

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii