Noutăți

Caracatița Graneledone – cea mai răbdătoare mamă: își clocește ouăle timp de 4 ani

Cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island și Aquarium Institut au descoperit faptul că cea mai „răbdătoare” mamă este o femelă de caracatiță din specia Graneledone Boreopacifică care și-a petrecut aproape 4 ani clocind ouăle depuse, până ca acestea să eclozeze. Caracatița eroină care a intrat în Cartea Recordurilor a pierdut în greutate iar pielea i s-a depigmentat din cauza lipsei de hrană și a mișcării.

Caracatița Graneledone este cunoscută ca fiind specia cu cea mai lungă perioadă de ecolzare dintre toate viețuitoarele, atât marine cât și terestre. Acest lucru se datorează temperaturilor scăzute de la adâncimile la care acestea trăiesc. Apele au în jur de 3 grade C iar ouăle trebuie să fie oxigenate permanent de caracatiță prin mici valuri. Când puii ies din ou ei sunt complet dezvoltați și capabili de a se hrăni singuri.

Pentru a studia caracatița Graneledone în largul coastelor Statelor Unite, oamenii de știință au folosit un mini-submarin controlat de la distanță și echipat cu mai multe camere video. Aceștia au monitorizat caracatița între lunile mai 2007 și septembrie 2011.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: sciencedaily.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii