Noutăți

„Capitală europeană a culturii” 2021 – se caută candidaţi!

Titlul de Capitală europeană a culturii se acordă în fiecare an cel mult unui oraş din fiecare dintre cele două state membre care apar în calendarul stabilit, calendar care reglementează acţiunea Uniunii Europene în favoarea evenimentului Capitală europeană a culturii pentru anii 2020-2033. Pentru anul 2021, cele două state membre care au dreptul de a găzdui acţiunea Capitală europeană a culturii sunt România şi Grecia. În 2021, în conformitate cu calendarul menţionat anterior, titlul de Capitală europeană a culturii se va acorda şi unui oraş dintr-o ţară candidată sau dintr-un potenţial candidat.

3
Scopul acestui apel este de a atrage candidaturile din partea oraşelor din România care doresc să concureze pentru titlul de „Capitală europeană a culturii” în anul 2021 şi de a duce la nominalizarea unuia dintre aceste oraşe, căruia îi poate fi acordat premiul Melina Mercouri.

Pentru a sprijini oraşele în pregătirea ofertei lor, apelul face o prezentare generală a criteriilor care se vor aplica la evaluarea candidaturilor şi oferă informaţii privind procedura de selecţie. În anexa 1, oraşele pot consulta formularul de candidatură pe care trebuie să-l completeze în vederea depunerii candidaturii.

DT_explorebucharest_677x387_FitToBoxSmallDimension_Center
Mai multe detalii privind acţiunea „Capitala europeană a culturii” pot fi obţinute pe site-urile următoare: www.capitalaculturala2021.ro şi http://ec.europa.eu/culture/tools/actions/capitals-culture_en.htm.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii