Noutăți

Canionul Antilopei, loc sacru pentru indienii Navajo, este o destinație turistică iubită de către fotografi. Și nu numai! Galerie foto

Canionul Antilopei este cel mai vizitat canion îngust dintre cele existente în sud-vestul Americii. Este și printre cele mai frecventate de către pasionații de fotografie! Se află în apropiere de Page – Arizona, pe teritoriile Navajo. Antelope Canyon este, în același timp, un loc având importante semnificații religioase pentru indienii Navajo și o destinație turistică extrem de apreciată. Interesanta formațiune sculptată de către apă, în curgerea sa, are două secțiuni distincte: „The Corkscrew” și „The Crack” (sau Canionul Superior al Antilopei). Pereții Canionului superior au o înălțime de 120 de picioare.

n-a

Pentru vizitatori, Canionul Antilopei este accesibil de doar 19 ani, începând cu 1997. Intrarea în canion se află la nivelul solului, nu-i necesar să urci pentru a ajunge înăuntru. Razele soarelui pătrund prin partea de sus a canionului și ajung până în porțiunea cea mai de jos, dacă este vară, anotimpul în care soarele se ridică cel mai sus, pe bolta cerească. Iarna, pereții canionului sunt îmbrăcați cu o lumină coborâtă parcă din Rai.

n-b

Canionul Antilopei se vizitează numai împreună cu ghizii specializați, deoarece în sezonul musonului el poate să fie inundat cu repeziciune, în urma unei ploi mai puternice. Pentru a se întâmpla acest lucru nici măcar nu trebuie să plouă deasupra sau în vecinătatea canionului. Viitura se poate produce și dacă a plouat la zeci de kilometri în amonte de minunata sculptură a naturii. De obicei viiturile apar pe nepusă masă. E riscant să te aventurezi acolo fără să te asiguri că nu vei fi surprins de ape în interior.

n-c

Spectaculoasa formațiune a luat naștere prin eroziune, în special prin cea generată de către viituri, de către apele care năvălesc furioase în urma ploilor torențiale. Eroziunea este mai intensă în sezonul musonului, când apa se năpustește cu viteză și în repetate rânduri prin culoarul îngust.

n-d

În graiul indienilor Navajo, canionul poartă numele de Tse bighanilini – „locul în care apa se scurge printre stânci”. Cu secole în urmă antilopele hoinăreau nestingherite prin interior, aspect de la care provine și numele canionului în engleză. Nimeni nu-și mai amintește cine a descoperit spledidul canion, dar toți și-l vor aminti tot restul vieții… după ce-l vor vizita!

n-e

n-f

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații: navajotours.com, wikipedia.org

Sursă imagini: navajotours.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Canionul Antilopei, loc sacru pentru indienii Navajo, este o destinație turistică iubită de către fotografi. Și nu numai! Galerie foto

  1. cetățeanul tulburat // 11 octombrie 2016 at 17:14 // Răspunde

    In canionul superior se intră fără ghid, de fapt indienii te conduc până la intrare cu jeepul, practic e greu de ajuns pe jos, sunt vreo 12 km distanță de la cel mai apropiat drum asfaltat și se merge pe albia unui fost râu…iar aventura costă 65$ de persoană…La canionul inferior e mai simplu de ajuns e lângă șosea, acolo se intră cu ghid pentru că au fost construite scări cam abrupte ca turiștii să poată vedea tot pe traseul lui…20$ accesul.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii