Noutăți

Candelabrul Paracas, misterioasa geoglifă antică descoperită în Peru. Care era rolul ei?

Candelabrul Paracas este o geoglifă antică descoperită în Peninsula Paracas din Peru. Se estimează că datează din jurul anului 200 î.e.n., deși mulți cred că este mult mai veche. Au existat multe speculații cu privire la motivul pentru care a fost realizat. Potrivit celor de la ancient-origins.net, părerile arheologilor sunt extrem de împărțite: unii îl consideră un simbol mistic, alții un instrument de navigație pentru marinari.

Dacă luăm în calcul dimensiunile impresionante – o lungime de 180 metri – forma fiind vizibilă de la o distanță de circa 20 de km în largul mării, teoria cea mai plauzibilă ar fi aceea conform căruia simbolul a fost folosit ca un punct de reper pentru marinari.

The-Paracas-Candelabra

În timp ce oamenii de știință nu pot fi siguri în ceea ce privește vârsta candelabrului, ceramică găsită în zonă a fost datată ca fiind din anul 200 î.Hr.. Se crede că ceramica a aparținut civilizației Paracas, dar niciodată nu a fost confirmat faptul că această civilizație este responsabilă de crearea geoglifei.

An-outline-of-the-Paracas-Candelabra

Primii conchistadori ajunși în zonă credeau simbolul reprezintă Sfânta Treime, și au luat-o ca un semn bun, considerând că divinitatea este de partea lor în încercarea de a cuceri această parte a lumii.

 

sursa: ancient-origins.net/

traducere și adaptare: Ungureanu Radu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii