AIM radionica curs online

Noutăți

Când și cum au ajuns primii oameni în America?

Anul 1492 este un hotar in istoria lumii. Atunci primele nave ale lui Cristofor Columb au ajuns in „Indii”, undeva intre Haiti si Republica Dominicana de azi, teritoriu denumit ulterior Lumea Noua si apoi America.

Ceea ce a urmat a fost o perioada de distrugere a civilizatiilor native si de jaf. Azi, cercetatorii sunt preocupati de cu totul altceva: cand au ajuns, de fapt, primii oameni in America? Si de unde au venit acolo?

Conform teoriei acceptate, primii oameni care au ajuns pe continentul nord-american au fost cei care astazi sunt numiti de specialisti „cultura Clovis”.

Acei oameni se crede ca au ajuns in America acum 13.000 de ani, aflandu-se la originea multor culturi bastinase de pe continent.

Plecandu-se de la aceasta idee, noi descoperiri arheologice, de fosile si de artefacte stravechi, au pus sub semnul indoielii vechimea „culturii Clovis”, rescriindu-se in acest fel, de mai multe ori, istoria timpurie a Americii.

O echipa de antropologi din SUA admite ca „primii americani au urmat plajele pacifice bogate in alge, traseul fiind nord-estul Asiei, Beringia, care a jucat rolul de pod terestru si America de Nord”, dar sustine ca migratia ar fi avut loc acum… 17.000 de ani, cand spatiul dintre cele doua continente era bogat in vegetatie marina, practic o mlastina, ceea ce facea posibila o astfel de migratie.

 Citește mai mult: Magazin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii