Noutăți

Când sărbătorim Ora Pământului?

Ora Pământului 2016 va fi marcată la Bucureşti, precum și în alte 7.000 de oraşe din România şi din lume, pe 19 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iar sloganul ediţiei de anul acesta este “Dăruieşte naturii energia ta.”

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat spre sfârșitul lunii martie a fiecărui an, într-o sâmbătă care este foarte aproape de echinocțiul de primăvară. Are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

04060f81a3cf4fa3b8161aedca2ccd92
Acest eveniment a fost inițiat și este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu, precum și de cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

În România Ora Pământului a fost programată prima dată pe 28 martie 2009, între orele 20:30 – 21:30 și au participat orașele Botoșani, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Timișoara și Tulcea.

Începând cu anul 2012, există trei Capitale “Ora Pământului” în România care și-au câștigat acest titlu în urma participării la Competiția pentru Capitala Earth Hour – Bistrița, Timișoara și Satu Mare. Recunoșterea pe care au obținut-o la nivelul campaniei internaționale este o responsabilitate importantă de a continua acțiunile și proiectele benefice pentru mediu și cetățeni.

EH-2015-banner-site-fara-txt-1surse: ora-pamantului.ro, rador.ro, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii