Noutăți

Cancerul la stomac poate fi depistat prin analiza respiraţiei

O simplă expirare a aerului poate duce la depistarea la timp a afecţiunilor care pot degenera în cancer stomacal, conform rezultatelor cercetărilor întreprinse de mai mulţi oameni de ştiinţă din China, Israel şi Letonia.

Cancerul la stomac afectează aproximativ 7.300 de persoane anual, şi aceasta doar în Marea Britanie. Pe plan mondial, situaţia este încă mai sumbră. Din nefericire, până în prezent, identificarea acestui tip de cancer era deosebit de dificilă, parţial din cauză că simptomele sale, precum indigestia şi durerile abdominale, erau interpretate drept semnale pentru alte afecţiuni gastrice. Însă o echipă internaţională de oameni de ştiinţă susţine că acest tip de cancer se poate depista şi identifica prin studierea halenei respiratorii a pacienţilor.

Cercetătorii au descoperit astfel că pacienţii suspecţi sau deja suferinzi de cancer stomacal au o respiraţie particularizată de faptul că aceasta conţine mai mulţi compuşi chimici care nu sunt prezenţi la persoanele sănătoase. Cercetătorii au studiat prin urmare amprenta respiratorie a unui eşalon de 145 de pacienţi dintre care 30 sufereau deja de cancer stomacal.

Analiza biochimică a amprentei repiratorii a indicat astfel nu doar pe cele 30 de persoane deja afectate, dar şi pe cele care erau pe cale să se îmbolnăvească de temuta maladie. Cercetătorii declară totuşi că aparatura necesară acestui tip de testări mai necesită modificări înainte să poată fi instalată în clinici şi spitale.

Sursa: BBC News


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii