Noutăți

Cancer la… sticlă. Ar trebui să știi aceste lucruri pentru sănătatea ta și a copiilor tăi!!!

Gatescsislabesc.blogspot.ro: Luati 11 pliculete de zahar si incercati sa le mancati pe toate in acelasi timp. Vi se pare imposibil? Vi se pare prea mult zahar? Dar sa beti o sticla de suc de 0.5l (la alegere), nu vi se pare atat de greu, nu? Mai ales daca e vara si e cald, nu? Sucul pare ok. Cele 11 pliculete, nu. Ei bine, intr-o sticla de suc de 0,5l e tot atat zahar cat in cele 11 pliculete de zahar. Sau, altfel spus, 11 x 5 grame. In total, 55 de grame de zahar in 500 ml de suc. Sinistru, nu? Ganditi-va la acest calcul atunci cand mai duceti la gura o sticla de suc.

Studiul pe care l-am vazut azi pe Agerpres mi-a reamintit de ce nu ar trebui sa mai beau suc. Da, si eu imi mai cumpar cate o sticla de la automatul de la serviciu, e greu sa scapi de obiceiurile proaste. Dar nu imposibil. Mai ales daca te uiti in jur si vezi cum explodeaza numarul cazurilor de cancer, la oameni de toate varstele.

ATENTIE LA SUCURILE CARBOGAZOASE!

Bauturile carbogazoase cu continut mare de zahar cresc riscul producerii cancerului, arata studiul realizat de specialistii de la Institutul împotriva cancerului Victoria, impreuna cu Universitatea din Melbourne. Persoanele care beau in mod regulat bauturi carbogazoase cu continut mare de zahar prezinta un risc mai mare de a face cancer decat cele care nu consuma astfel de bauturi, indiferent daca sunt supraponderale sau nu, explica cercetatorii australieni. Studiul a analizat 3.283 cazuri de cancer legate de obezitate si a descoperit ca riscul acestei boli creste in conditiile consumului de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar. Nu este si cazul celor care beau bauturi carbogazoase dietetice, fapt ce sugereaza ca zaharul este elementul-cheie.

Alte concluzii alarmante: bauturile îndulcite, inclusiv cele carbogazoase, conduc la obezitate şi cresc riscul a 13 tipuri de cancer. De asemenea, consumul acestor bauturi provoacă diabet de tip 2, boli cardiovasculare şi carii.

bauturi-carbogazoase

“Am fost surprinşi să constatăm că riscul de cancer nu era complet motivat de obezitate”, a declarat directorul institutului Victoria. De asemenea, colorantul 4-methylimizadole utilizat în băuturile carbogazoase sau îndulcitorii nu par să accentueze riscul de cancer, potrivit studiului publicat de revista  Public Heath Nutrition.

Mihaela Birzila

Sursa: Gatescsislabesc.blogspot.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cancer la… sticlă. Ar trebui să știi aceste lucruri pentru sănătatea ta și a copiilor tăi!!!

  1. https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
    Sugar the bitter truth Dr.Lustig – din 2008
    Fructoza = total neesentiala pt corp, e metabolizata la fel ca etanolul, e un toxic cronic, deci de evitat.
    Omul are nevoie [= poate folosi corect] doar de proteine animale, grasimi saturate animale, 2 grasimi vegetale: cocos+ulei de masline, minerale, vitamine si apa. Glucide face si singur, atit cit are nevoie. Unicul glucid extern, metabolizabil in cantitati limitate, e glucoza -pt omul alb ca. 6-10g/zi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii