Noutăți

Canadienii ascund o descoperire uriașă: Romanii au ajuns în America de Nord cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lui Columb. Iată dovezile:

Cu toate că și până acum dovezile istorice au arătat că Cristofor Columb nu a fost primul european care a ajuns în America de Nord, că cei care i-au luat-o înainte cu mult au fost Vikingii, istoria oficială se încăpățânează să rămână neschimbată, în virtutea unor interese care nu servesc adevărul și interesul public… Mai nou, grație istoricului Jovan Hutton Pulitzer, aflăm că guvernul canadian ascunde o altă descoperire care, potrivit acestuia, ar trebui să fie “ca un foc de armă care trebuie auzit în toată lumea. Ne schimbă întreaga istorie.”, conform thechronicleherald.ca

Astfel, în apele de lângă Oak Island (Canada), într-o epavă eșuată, s-a descoperit o sabie romană, un fluier ce i-a aparținut unui legionar roman, monede cartagineze, un fragment de scut roman și o sculptură de cap roman, toate acestea dovedind că Imperiul Roman a ajuns în această zonă cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb.

În plus, echipa condusă de Jovan Hutton Pulitzer a descoperit pe insulă morminte antice vechi de 1.900 de ani – movile specifice înhumării din Europa și nu nativilor americani –  și pietre inscripționate cu cuvinte dintr-o limbă antică, înrudită cu cea a Levantului. (Historia.ro)

oak island

sabie romana 2

Cu toate că epava de lângă insulă, cu certitudine romană (în opinia lui Pulitzer), este o provocare pentru arheologi, guvernul canadian interzice cercetarea ei, deși o astfel de descoperire poate fi una dintre cele mai importante de pe continentul nord american. În pofida evidențelor, rezistența sistemului la schimbarea istoriei oficiale este mai mare decât ne-am închipui.

Privind din perspectiva acestei descoperiri, călătoria epică în jurul lumii a dobrogeanului Aeticus Donares, în secolul al V-lea e.n., lucru consemnat în lucrarea Cosmographia scrisă de călugărul benedictin Ieronim în jurul anului 763 d.H. în Freising – Bavaria, nu mai pare atât de greu de crezut. Dacă Vikingii și Romanii au ajuns cu mult timp înaintea lui Columb pe continentul American, e posibil ca și alții să o fi făcut…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Canadienii ascund o descoperire uriașă: Romanii au ajuns în America de Nord cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lui Columb. Iată dovezile:

  1. ,,Toate marile descoperiri au fost facute din gresala”.Uneori, s-a aflat abia mai tirziu …ce!Un sir de evenimente fericite sau nu.Este posibil ca o corabie romana care transporta ,,ceva” in teritoriile de nord ,sa fi fost surprinsa de o furtuna puternica ,care a impins corabia in larg.Ratacita,dusa de curenti sau intilnind alte furtuni ar fi putut esua pe coastele Americii de Nord.Sa spunem ,ca ar fi putut construi alta corabie;majoritatea echipajului pe o corabie din acea vreme era constituita din vislasi,sclavi sau condamnati.Ce i-ar fi asteptat in imperiu?Spui levantin, spui marinar.Insa navigatia se facea atunci in lungul coastelor.Cei care ar fi fost marinari stiau ca au fost aruncati in larg si pe un tarm necunoscut.Sa risti sa te intorci?…si cu cine?Vikingii,popor de agricultori si crescatori de animale au inceput, sa migreze ,datorita inrautatirii vremii …la ei!Cine poate spune ca nu au navigat prin nord de-a lungul coastelor pina in estul Rusiei si de acolo s-au avintat spre un pamint care se vedea in zare?

  2. De unde este preluată știrea?
    Vreo sursă credibilă?!
    Ca ă zis “x-ulescu” … nu mi se pare o sursă de încredere ci mai degrabă una de inspirație pentru telenovele.

  3. “Cearta” despre cine ar fi descoperit America, vikingii, Columb, roamni sau altii, e usor ridicola, caci America ERA DEJA populata, adica DEJA descoperita! Deci pe ce anume ar fi bataia, pe cine ar fi avut dreptul de a jefui si acapara teritoriile populatiilor indigene?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii