Noutăți

Canada a interzis folosirea cuvintelor Mamă, Tată, Doamnă, Domnule și Domnișoară, în serviciile publice, ca să nu fie… discriminați cei din LGBT!!!

  •  
  •  
  •  

ActiveNews.ro: Angajații din sectorul public din Canada nu se mai pot referi la  cetățenii cu care intră în contact zilnic cu apelativul „domnule”, „doamnă” sau orice alt termen specific de gen, scrie LifeSiteNews.

Personalul serviciilor publice din Canada trebuie  „să folosească un limbaj neutru din punctul de vedere al genului sau un limbaj care să includă genurile”, pentru a evita „manifestarea unei atitudini părtinitoare vizavi de un anumit sex sau sex biologic”, și din respect pentru populația „diversă” a țării. CBC News relatează că postul de Radio Canada, în limba franceză, a obținut documentele care arată noile orientări.

Prin urmare, termenii interziși sunt „mamă”, „tată”, „domnule”, „doamnă” și „domnișoară”. În schimb, angajații publici sunt îndrumați să-i numească  pe „părinți” pe nume din acte și să-i întrebe mai întâi cum ar dori să li se adreseze. Mai mult, angajații publici sunt avertizați că vor fi atent monitorizați, printr- un program special, pentru a vedea dacă vor respecta noile reguli. Conform documentelor citate de Radio Canada,  termenii de „tata” și „mama” au fost eliminați din formularul de cerere pentru numărul de asigurare socială.

Noile reguli nu fac decât să se înscrie în linia politicilor guvernului Justin Trudeau, un promotor al teoriei genului. Luna trecută, senatorii canadieni au votat legea care modifică textul imnului național al țării, astfel încât să facă trimitere la genul neutru, nu la persoane de sex masculin sau feminin.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on Canada a interzis folosirea cuvintelor Mamă, Tată, Doamnă, Domnule și Domnișoară, în serviciile publice, ca să nu fie… discriminați cei din LGBT!!!

  1. Nu pot decat sa-i compatimesc pe saracii canadieni, la ce-i asteapta de-acum incolo! Tinand cont de ce progresisti dementi au votat in fruntea tarii, singura sansa care le ramane este o revolta masiva sau revolutie prin care sa-si preia soarta in propriile maini si sa-i neutralizeze pe acei demoni de la conducerea statului. Alta sansa pt ei, nu exista!!

  2. Eh! Pe undeva are si o parte buna chestia asta si anume aceea ca poate se intorc toti romanii nostri din Canada sa ne ajute sa ne luam tara inapoi.

  3. cred ca artarii canadieni sint otraviti de a innebunit lumea pe acolo

  4. Si cand Ceausescu a inlocuit “domnule” cu “tovarase” ne simteam sub dictatura… si tot mapamondul vuia de “viata grea pe care o duc romanii”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii