Noutăți

Record la Campionatele Naționale de șah pentru copii și juniori în 2016

Tinerii șahiști din întreaga țară au participat luna aceasta la șapte categorii de vârstă (8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani), pentru cele patru probe distincte (șah clasic, dezlegări, șah rapid, blitz) din cadrul Campionatelor Naționale de Șah pentru copii și juniori, în perioada 17-28 aprilie 2016. Directorul de concurs a fost arbitrul international Daniel Cândea.

1976_thumb1855frsah

626 de șahiști s-au înscris la competiția din acest an, un număr record, anunță Federația Română de Șah și Clubul Sportiv Tinerii Maeștri București.

„La acest record a contribuit introducerea șahului în școli, o prioritate a federației, după cum afirmă președintele Sorin Avram Iacoban, sporul numeric fiind înregistrat mai ales la categoriile mici de vârstă, menționează sursa amintită.” (agerpres)

Stațiunea Călimanești-Căciulata, de pe Valea Oltului, a fost locul de disputare a finalelor acestor campionate la nivel național.

Participanții au avut parte și de suprize din partea organizatorilor, anul acesta copiilor oferinduli-se și posibilitatea de a se distra în noile piscine termale atât în aer liber, cât și închise, dar și într-un atractiv Aqua Park.

20160420_160821
Arbitrii din acest an au fost: arbitrii internaționali Nistor Slabu (arbitru-șef la finalele de băieți), Dinu-Ioan Nicula (arbitru-șef la finalele de fete), Claudiu-Badea Iordache și Sebastian Volcinsche, arbitrii FIDE Alin-Vivian Câmpeanu, Vasile Dragomanu, Rudolf Dombi, Lucian Gîlea și Lucian Jugaru, arbitrii naționali Alin Toma-Andreica ți Ștefan Baciu, precum și MMI Constantin Ionescu (arbitru-șef la dezlegări).

Câștigătorii acestui campionat vor fi selecționați pentru Campionatele Europene de juniori care vor avea loc în această vară la Praga. (Orațul Mamaia va fi gazda ediției din 2017).

20160416_132614-768x432Mădădlina Corina Diaconu

surse: sportextrapress.ro, agerpres

Foto: Daniel Cândea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii