Noutăți

Camionul viitorului: Un singur șofer va putea conduce simultan până la șase de astfel de vehicule de mare tonaj

  •  
  •  
  •  

În timp ce compania miliardarului Elon Musk, Tesla Motors, se concentrează pe construcția de mașini electrice, o altă firmă speră să intre pe o nișă prea puțin exploatată de mari jucători din domeniu, cea a construcției de campioane și tiruri hibride. Cei de la Nikola au dezvăluit planurile din spatele primului vehicul de mare tonaj ce va beneficia de o asemenea tehnologie. Nikola One va fi capabil să transporte o încărcătură de până la 36 de tone, pe o distanță de aproximativ 2000 de km, fără a avea nevoie să se realimenteze. Conform planurilor, camionul va dispune de șase motoare și de o cabină complet tehnologizată.

Nikola One, care fost dezvoltat în secret în ultimii trei ani, este prevăzut cu o capacitate de propulsie de 2000 CP, câte 335 CP pentru fiecare motor. Sistemul de stocare a combustibilului este situat în spatele cabinei și poate reține peste 600 de litri de gaz natural, esențial pentru alimentarea generatorului electric. În afară de computerul de bord extrem de performant, șoferii se vor putea bucura și de ceva mai mult confort decât în mașinile de mare tonaj clasice. Aceștia vor avea în cabină și un mini frigider, aer condiționat, cuptor cu microunde, televizor LCD și un pat reconfortabil.

camion2

“Beneficiile unui astfel de vehicul în detrimentul celor cu motoare diesel sunt uriașe. De la reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră și până la siguranța sporită atât a șoferului cât și a celorlalți participanți la trafic”, se arată în comunicatul celor de la Nikola.

Însă cea mai mare noutate adusă pe piață de Nikola este capacitatea șoferului de a controla prin computerul de bord, simultan, până la șase astfel de camioane (fără șofer) care ar putea să circule în coloană în spatele său.

Nota noastră: nu credem, totuși, că autoritățile vor fi atât de nebune încât să lase pe autostradă o coloană de șase tiruri fără șofer. E ușor să ne imaginăm ce s-ar întâmpla în cazul defectării computerului…

nikola

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Camionul viitorului: Un singur șofer va putea conduce simultan până la șase de astfel de vehicule de mare tonaj

  1. LOL. astia nu au auzit de tren??

  2. Ideea este foarte interesanta. Nu este o noutate rularea in coloana, exista demult tramvaie fara sine, care se ghideaza dupa un inductor magnetic sub pavaj. Ce se poate intamnpla in cazul defectiunii computerului? Franare automata ca la orice tren. Dar tehnologia de azi a ajuns departe. Exista computere care supravegheaza alte computere. Si exista deja masini care ruleaza fara ca soferul sa puna mana pe volan (vezi Tesla, Volvo, mergedes, etc).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii