Noutăți

Caligrafie 3d dedicată celor care au uitat să scrie de mână

  •  
  •  
  •  

Ce se întâmplă atunci când dedicăm din ce în ce mai mult timp tastaturii de telefon, tabletei și calculatorului? Stiloul și penița devin piese de muzeu. Lipsa orelor serioase și numeroase de caligrafie din școli și lipsa dorinței de a ne însuși scrisul de mână, va duce la dispariția acestui mod de comunicare moștenit de milenii?

Care este soluția propusă  de un inginer din Turcia pentru a sensibila lumea față de scrisul de mână?!

3d-calligraphy-typography-tolga-girgin-72
Tolga
Girgin,  un inginer  și designer de origine turcă, continuă să creeze piese uimitoare de caligrafie 3D. Prin experimente cu perspectivă și umbre, piesele sale colorate par să fie gata pentru a ieși, pentru a zbura de pe pagină în orice moment!

3d-calligraphy-typography-tolga-girgin-74
Soția mea Zeynep m-a încurajat să încep caligrafia 3da declarat Girgin celor de la Calligraphy Masters. Îi place scrisul meu și și-a dorit să-l împărtășesc pe web. Un cuvânt scurt este foarte ușor de realizat pentru mine, îmi ia aproximativ 20 de minute. Dar dacă vreau să scriu pe două bucăți de hârtie, sau să scriu o propoziție, trebuie să fac unele calcule, astfel încât este nevoie de până la 2 sau 3 ore, uneori“,

Tolga Girgin s-a născut într-un orășel numit Sivas, Kütahya din Turcia în 1981 și locuiește în orașul Eskișehir, Turcia. Lucrează ca inginer în domeniul Electric și Electronic. Iubește caligrafia mai mult decât ingineria pentru că, așa cum declară el, îl relaxează.

3d-calligraphy-typography-tolga-girgin-63

3d-calligraphy-typography-tolga-girgin-75

3d-calligraphy-typography-tolga-girgin-67traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, calligraphymasters.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii