-->

Noutăți

Bucureștiul a fost întemeiat de Mikey Mouse

Nu este o glumă. Într-adevar, Bucureștiul a fost întemeiat de Mickey Mouse! Sau cel puțin aceasta a fost lecția oferită de Primăria Capitalei împreună cu alte firme care s-au ocupat de organizarea unei serii de evenimente dedicate copiilor, sub egida programelor „Hai și tu, Zilele Bucurestiului 2015” în weekendul 19-20 septembrie, zile în care s-au sărbătorit 556 de ani de la prima atestare documentară a capitalei! Tot orașul a fost scena unor zeci de evenimente menite să ne culturalizeze într-un mod pe care nici Dumnezeu nu cred că-l mai înțelege!

4
În parcul Cișmigiu, zona centrală din jurul foișorului a fost amenajată pentru copii și transformată într-un adevărat orașel al poveștilor, gata să le dezvăluie celor mici legende din și despre București … căci … aceasta era tema sărbătorită, nu? „Hai și tu, Zilele Bucureștiului 2015”, parcă așa s-a numit programul sub care s-a organizat acest orașel al copiilor! Cei 556 de ani de la întemeierea orașului au fost motivul care a scos lumea pe străzi pentru a se bucure de un weekend frumos, sărbătorind ziua orașului lor, nu?

zilele-bucurestiului-featured-eimage
Ei bine … NU!

S-a sărbătorit orice, dar în nici un caz istoria, sau originea, sau atestarea documentară a acestui oraș!

Iată un exemplu dureros, sau mai bine zis alarmant de dureros: odată intrat în Cișmigiu, puteai să juri că ești oriunde, dar nu în Cișmigiu! Afișe și bannere te invitau în KID’S CITY … că nu mai știm să scriem în românește. Te întâmpinau, cu multă bucurie și mișcări ample de brațe: Mickey Mouse, Minnie Mouse, un Mignon mai stângaci, femei frivole din balurile venețiene, câteva de prin evul mediu, o serie de circari pe papainoage îmbrăcați în costume renascentiste, alții cocoțați pe câte un cub încercând să semene cu … nu știm cu cine, poate cu Stan și Bran, și alți doi tineri îmbrăcați ca o floare și „înfipți” în câte un ghiveci (chiar nu s-a înțeles rostul sau semnificația lor).

5-horz
Cu ce ocazie erau aceste personaje în parc de ziua Bucureștiului? Dacă tot s-au cheltuit bani pe costume, de ce nu au creat și un Bucur Ciobanul, cel care, așa cum spune legenda, a dat numele orașului, sau un Vlad Țepeș căruia ii datorăm prima atestare documentară despre București – capitală ….. Nu puteau fi aduse personaje românești? Chiar nu mai există nici un personaj romănesc? Au fost mâncate de Mignoni?

8-horz
Mergând mai departe, încercând să găsești totuși și partea românească a acestui super eveniment, ajungeai la foișor, amenajat pentru diferite ateliere de creație: colorat, pictat, modelat, sau atelier de colaje! Se confecționau floricele, coifuri triunghiulare, ceva felicitări anemice …. nimic, nimic, nimic tradițional, sau care ar fi putut acapara atenția copiilor către legenda acestui oraș, că doar ziua lui se sărbătorea!

Mai are rost să adăugăm că nici măcar culorile drapelului national nu au fost alese pentru sutele de baloane ce decorau foișorul?

7
Și ca să fie totul cu punct și virgulă, afișul evenimentului, mare cât o zi de post, avea însemnele masonice, nu ca pe o siglă, ci ca pe un alfabet … că tot vorbim de copii și ce trebuie ei să rețină de la un astfel de eveniment! (De menționat ca acest afiș a fost răspândit în tot orașul, în toată media și pe tot internetul).

zilele-bucurestiului-2015-3

zilele-bucurestiului-1

1

3
Triunghiul cu ochi în centru – Ochiul Providenței – folosit drept litera A

freemasons_tavern05

square-and-compass-eye-of-providence-horz

Ochiul Providenței, simbol masonic

Cu alte cuvinte: care a fost scopul acestui eveniment? Ce am reținut de la timpul petrecut de ziua Bucureștiului? Răspunsul este simplu: Bucureștiul este un oraș … ceva de undeva, întemeiat de Mickey Mouse și prietenii lui, iar triunghiul cu ochi în mijloc este un desen „cool”, cu care ne-am făcut poză …. ca să postăm pe facebook!

Mickei CiobanulIlustrație parodie după “Legenda lui Bucur”, bandă desenată realizată de Mihai I. Grăjdeanu

 

Mădălina Corina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Bucureștiul a fost întemeiat de Mikey Mouse

 1. Bravo, Mădălina Diaconu.
  Nu există niciun respect pentru istoria adevărată a oraşului Bucureşti.
  Atâta snobism cu personaje străine din desene animate de doi bani.
  Şi o uitare totală a personalităţilor autohtone care l-au întemeiat, l-au dezvoltat, l-au apărat.
  Această farsă de sărbătoare dovedeşte că se urmăreşte, prin orice mijloace, uitarea strămoşilor noştri şi înlocuirea lor cu personaje gonflabile.
  Dar cât vor exista temerari, care vor bate clopotele pentru strămoşii românilor, aceştea vor fi prezenţ la apel.
  Mi-a plăcut şi desenul lui Mihai I. Grăjdeanu. Felicitări!

 2. Pacat mai este si faptul ca bucurestiul, numai este ceea ce a fost. Occidentalizarile si cocalarizarile au luat floare in el in prim plan, pe urma ca toata tara sa fie infestata de o mentalitate care pierde valoriile si traditiile noastre dar le inlocuieste cu o prostie in masa fara precedent.

 3. Draga doamna Madalina, poate ar fi fost mai bine daca nu ai fi denaturat atat adevarul. Ai vazut tu pe acel afis un ochi in mijlocul triunghiului? Ma indoiesc. Iar poza cu “zona” unde apare acel ochi nu este imaginea reala ci este editata. Si femei frivole din balurile venetiene? In Bucuresti nu se tineau baluri?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii