Noutăți

Bruce Lipton și cele mai noi descoperiri din medicină… (partea a doua)

Astăzi, vă propunem să urmăriți partea a doua a inteviului cu Bruce Lipton, celebrul biolog american, luat de jurnalistul Cristian Mureșanu. pentru TVR Cluj.

Prima parte o puteți viziona aici: http://www.cunoastelumea.ro/bruce-lipton-si-cele-mai-noi-descoperiri-din-medicina/

În acest interviu (partea I și II), Bruce Lipton vorbește, pentru telespectatorii români, despre cele mai noi descoperiri legate de melanină (substanța care conferă culoare pielii, părului și ochilor), mitocondrii (uzinele energetice ale celulei), și mecanismele distrofiei musculare. De asemenea, pe parcursul emisiunii se discută și despre bretharieni, oamenii care pretind că pot trăi fără mâncare.

Daniel Roxin

Cristian Mureșanu:

“Data trecută am difuzat prima parte a unui interviu recent realizat prin camera web cu profesorul de biologie Bruce Lipton.

Înainte de a viziona interviul mi-aş permite o scurtă paranteză pentru a vă povesti câteva evenimente din perioada iulie-august 2015. Surpriza a fost că la sfârşitul lunii iulie am avut o întîlnire preliminară pe skype cu profesorul de neurologie Gujmrach Aliev din Texas, care mi-a promis un interviu de 4 ore dar care momentan e amânat, însă am înregistrat vreo jumătate de oră dar în condiţii tehnice slabe. Am făcut un fel de schimb de experienţe legate de proprietăţile melaninei respectiv cele ale mitocondriilor şi ideile se intersectau pe drum…Domnia sa a menţionat câteva lucruri legate de cercetare, sănătate, medicamente, tratamente, terapii….

Revenind la ceea ce urmează să vedem în minutele următoare, am inclus o secvenţă de 1 minut cu profesorul Aliev pentru a aduce în discuţie un subiect foarte controversat şi anume medicina şi medicamentele numite şi alopate. Stiati ca 90% din medicamentele alopate nu au efectul scontat sau multe din ele sunt doar placebo ? Fara sa mai mentionam faptul ca unele au efecte adverse importante…

Profesorul Aliev si Bruce Lipton vor comenta acest fapt ingrijorator. Nu putem nega totuşi că există anumite interese, nu putem nega faptul că reviste de prestigiu publică declaraţii legate de faptul că medicamentele reprezintă a 3-a cauză majoră de deces în Statele Unite, însă fără ele ar putea fi cu mult mai rău. Fiinţa umană este sensibilă la influenţele din mediu, numite şi epigenetice cât şi la variabilitatea emoţională. Uneori nu putem face faţă tuturor factorilor perturbatori care intervin în viaţa noastră şi ne aduc suferinţe, aşa că nimic din ceea ce discutăm la modul teoretic în aceste emisiuni, nu poate fi considerat un adevăr absolut şi imbatabil. Există situaţii diverse: unii dintre noi nu au nevoie de medicamente, alţii au nevoie de ele doar ocazional, iar alţii sunt dependenţi parţial sau total de medicamente.

Bruce Lipton este de fiecare dată captivant şi fascinant prin modul didactic de prezentare a informaţiilor. Cel mai important e faptul că el comunică pentru toţi cei care nu suntem specialişti în biologie şi găseşte cele mai sugestive comparaţii, metafore, exemple şi ilustraţii. Sper ca aceste două ediţii inedite “Ştiinţă şi Cunoaştere” să vă îndrepte paşii spre o şi mai bună aprofundare, iar cei interesaţi, inclusiv pacienţii, să continue să caute răspunsuri la noile întrebări pe care şi le pun.”

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii