Noutăți

Bruce Lipton – Călătorie în interiorul celulei. Informații fascinante…

  •  
  •  
  •  

Începând cu acest episod, profesorul Bruce Lipton revine la Ştiinţă şi Cunoaştere, pentru a vă explica biologia celulei, într-o modalitate unică, inedită şi fascinantă. De data aceasta filmările au fost realizate în studioul său privat din California iar eu am făcut montajul şi ilustraţiile, fiind ajutat la traducere şi de către d-na profesoară Adriana Brăescu, specialistă în neurobiologie şi foarte bună vorbitoare de limbă engleză.

Veţi avea prilejul de a savura acele lecţii de biologie, pe care vi le-aţi dorit dintotdeauna, dar nu le-aţi avut până acum – lecţii de viaţă în care biologia celulei se regăseşte concret în realitatea noastră. Cu ajutorul unui set de peste 45 de întrebări, Bruce Lipton mi-a oferit aproape 5 ore de prezentare ştiinţifică, astfel aranjată încât, de la o lecţie la alta, vom parcurge o călătorie spre centrul celulei, pentru a surprinde cele mai intime mecanisme celulare.

În primul episod vă veţi familiariza cu principalele caracteristici ale comunităţii de celule care formează corpul nostru, rolul celulelor stem, istoricul cercetărilor pe culturi de celule şi descoperirea influenţei mediului asupra comportamentului celular. Înainte de a pătrunde în structura celulei, vom avea nevoie să cunoaştem legile fizicii care guvernează lumea şi Universul, începând de la Descartes, Newton şi alţii. Ştiinţa a evoluat gradat, descoperind primele cărămizi ale vieţii, şi anume proteinele. Deşi nu ar fi nevoie să o afirm, vizionând prezentarea profesorului Bruce Lipton, veţi primi o nouă înţelegere a biologiei, simplă, dar bine aprofundată, logică, utilă în viaţa noastră de zi cu zi. (Cristian Mureșanu – TVR Cluj)

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii