Noutăți

Britanicii dețin un nou SUBMARIN NUCLEAR, unul aproape SF. Formidabilul HMS Audacious este capabil să facă înconjurul lumii fără a ieși la suprafața apei!

  •  
  •  
  •  

Marea Britanie deține un submarin nuclear demn de filmele SF. Noua navă submersibilă va fi capabilă să lanseze rachete Tomahawk împotriva unor ținte aflate la peste 1200 de kilometri distanță, se numește HMS Audacious și, dacă va fi necesar, va putea face înconjurul lumii fără a ieși din submersiune. La nevoie, nava submersibilă va putea susține, de la distanță, forțele terestre aflate oriunde în lume.

e

Potrivit Daily Mail, grație sistemelor de ascultare existente la bord, echipajul poate auzi zgomotul generat de către motoarele vapoarelor aflate în apropiere de New York, în timp ce submarinul se află scufundat în Canalul Mânecii (la 3000 de mile nautice distanță). Submarinele de acest fel sunt foarte greu de detectat, în submersiune. În ciuda dimensiunilor impresionante, un astfel de colos înarmat generează un zgomot la fel de slab precum mișcările pe care le face un pui de delfin.

a

Submarinul va intra în testările care preced punerea sa în exploatarea marinei regale britanice. Construirea monstrului subacvatic, ce are o lungime de aproape 100 de metri, a durat 10 ani. Carena sa este acoperită de către un strat gros de cauciuc, ce estompează zgomotele din interior. Colosul dezlocuiește același volum de apă precum 65 de balene albastre. Echipajul său va însuma 98 de membri. Deține sisteme de convertire a apei de mare în apă potabilă și oxigen. Proviziile de alimente ce vor fi stocate la bord vor putea acoperi nevoile echipajului pentru trei luni de zile.

Submarinul nuclear HMS Audacious se poate scufunda la peste 150 de metri sub apă și va putea atinge viteze de 56 km/h în imersiune. Este al patrulea submarin din clasa Astute și va fi cel mai avansat submarin existent în serviciul marinei regale britanice.

c

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informații și imagini: Daily Mail


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii