Noutăți

Bolton Strid este un pârâu din Yorkshire (Anglia) care ascunde un pericol imens, deși pare complet inofensiv! Ce se ascunde în apele sale?

În comitatul Yorkshire, Anglia, se află una dintre cele mai periculoase capcane ale naturii, din Europa. Este un micuț râu cu aspect inofensiv, cunoscut sub numele de Bolton Strid sau pur și simplu Strid. Sub suprafața apei sale se află o prăpastie extrem de adâncă în care se formează puternici curenți subacvatici. Cine a intrat în Bolton Strid riscă să nu mai scape cu viață! Se spune că nici măcar o singură persoană care a căzut în Strid n-a mai avut zile de trăit. Se mai zice că nici măcar corpurile celor care au avut această tristă soartă n-au mai ieșit la iveală.

f

Pentru a pricepe cum de un așa de pârâu a căpătat o astfel de reputație înfiorătoare, trebuie făcută și o plimbare în amonte. Nu vei avea prea mult de mers pentru a constata că pârâiașul se transformă, ca prin farmec, într-un râu cu debit serios, care măsoară 9 metri, de la un mal la celălalt. Acesta este râul Wharfe ce trece prin Yorkshire. Însă, în zona Bolton Abbey râul este forțat să străbată un spațiu foarte îngust, adânc, motiv pentru care șuvoiul de apă capătă o viteză extraordinară. Lățimea redusă pe care o are Bolton Strid este doar o iluzie periculoasă, care-l face să pară un pârâiaș firav. Sub apele sale zgomotoase se află o complexă, adâncă și vastă rețea de tuneluri și caverne, care preiau cea mai mare parte a debitului râului. Nimeni nu știe cu exactitate până la ce adâncime ajunge apa, în zona Bolton Strid.

s

La suprafață, Strid-ul este atât de modest, prin malurile sale apropiate, încât unii vizitatori tineri și cutezători efectuează salturi de pe un țărm pe celălalt, în vreme ce alții îl traversează sărind din piatră în piatră, deoarece nu pare, în ciuda avertismentelor, să fie mai adânc decât nivelul genunchilor. Nu pare!…

a

b

r

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă informații și imagini: www.amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii