AIM radionica curs online

Noutăți

BMW R 1200 GS, prima motocicletă care se conduce singură

Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motrrad Techday 2018. Un BMW R 1200 GS a făcut primele ture în fața jurnaliștilor adunați, ca prin magie, la terenul de teste al BMW Group din Miramas, în sudul Franței. Dezvoltat de inginerul Stefan Hans și echipa sa, vehiculul pornește independent, accelerează, dă ture pe o pistă de teste și se oprește în mod independent.

Potrivit nemților de la BMW, scopul nu este cel al creării unei motociclete complet autonome, ci tehnologia aceasta ar trebui să servească drept platformă pentru dezvoltarea de sisteme şi funcţii viitoare pentru a face motociclismul mai sigur şi mai confortabil, fără a le lua bucuria și libertatea posesorilor unei asemenea motociclete de a o conduce. Tehnologia poate ajuta, într-adevăr, motociclistul să ia curbele ceva mai strâns, să oprească de urgență sau să ocolească un obstacol apărut pe carosabil. Funcțiile autonome nu sunt singurele dezvăluite de BMW Motorrad; motocicleta vine și cu câteva schimbări de design.

Farurile care luminează în viraj și farurile cu laser au fost câteva dintre elementele principale ale noului design, precum și cadrul de motocicletă fabricat în întregime folosind un proces de printare 3De. La fel ca în cazul dezvoltării motocicletelor autonome, BMW Motorrad a folosit și aici sinergii cu automobilele BMW – acest proces de producție a fost folosit deja în producția de serie pentru diferite vehicule. Avantajul imprimării 3D este libertatea completă de a proiecta componente care nu ar putea fi produse în alte moduri.

BMW R1200GS și R1200GS Adventure sunt motociclete fabricate în Berlin, Germania de către BMW Motorrad, parte a grupului BMW. Este una dintre cele două familii BMW de motociclete sportive duble. Ambele motociclete au un motor boxer cu doi cilindri, cu 4 valve pe cilindru, cu o capacitate de 71 centimetri. Începând cu anul 2012, motocicleta BMW R1200GS este cel mai vândut model din categoria lsa, din lume.

sursa: https://hothardware.com/news/bmw-motorrad-autonomous-motorcycle
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii