Noutăți

Blocuri turn de peste 100 de metri acoperite aproape în totalitate de verdeaţă. Galerie foto

Stefano Boeri, un arhitect italian cu o afinitate pentru structurile verzi inovatoare, este hotărât să construiască o clădire de apartamente unicat, înaltă de 117 m, în Lausanne, Elveția.

Turnul verde de 36 de etaje, numit “La Tour des Cedres” (Turnul cu cedrii), va avea mai mult de 100 de copaci, 6.000 de arbuști și 18.000 plante, repartizate pe aproximativ 3.000 de metri pătrați de spațiu verde. Plantele vor proteja apartamentele din interior de vânturi dure, praf, și poluare fonică, oferind şi o imagine mai plăcută orașului.

Acest turn va fi al doilea proiect de acest gen realizat de Stefano Boeri. El a proiectat anterior două turnuri de 112 m la Milano.

Stefano Boeri este un arhitect stabilit la Milano. A fost redactor-şef al revistelor internaționale “Abitare” și “Domus”. Este profesor de Design Urban la Politehnica din Milano şi a predat ca profesor invitat la Institutul Strelka, la Harvard GSD- Institutul de arhitectură. Între aprilie 2011 și martie 2013, a fost numit consilier executiv pentru cultură, design și modă al municipiului Milano. Este fondatorul rețelei internaționale de cercetare dedicată studiului de transformări urbane contemporane. Împreună cu arhitecţii Richard Burdett, Jacques Herzog şi William MacDonough, a luat parte la Consiliul consultativ de Arhitectură responsabilă şi dezvoltare a liniilor directoare pentru transformările urbane care urmează să fie puse în aplicare în cadrul Expoziţiei de Arhitectură din Milano în 2015.

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-20

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-24

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-28

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-27

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-5
traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, stefanoboeriarchitetti.ne


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii