Noutăți

BlackFly – uimitoarea mașină zburătoare pe care oricine o poate conduce și care nu va costa mai mult decât un SUV. Ce performanțe de zbor are?

Un startup din Silicon Valley (SUA) a conceput prototipul unei mașini zburătoare despre care specialiștii spun că „poate fi pilotată de către oricine”, nefiind necesară licența de pilot, cel puțin în ceea ce privește utilizarea sa pe teritoriul SUA. Vehiculul aerian a fost numit Black Fly și are un aspect neobișnuit. Proiectul a fost schițat cu 9 ani în urmă iar acum a fost realizat un prototip capabil de zbor. Este un vehicul electric, nepoluant, ce poate dezvolta o viteză, în deplasarea sa pe calea aerului, de aproape 100 km/h.

Compania care a conceput vehicululul l-a supus, până acum, unor numeroase teste, în nu mai puțin de 1000 de zboruri, care au însumat mai mult de 16.000 de kilometri. Producătorul s-a străduit să conceapă un vehicul pe care să și-l poată permite cât mai multe categorii de persoane, astfel că BlackFly va fi pus în vânzare la un preț care, probabil, nu-l va depăși pe cel al unui SUV obișnuit.

Mașina zburătoare BlackFly are o greutate redusă, este complet electrică – având o baterie rapid reîncărcabilă (se încarcă în mai puțin de 25 de minute), dispune de funcții autonome și poate fi prevăzută, opțional, și cu o parașută balistică. Este un vehicul sigur, silențios, manevrabil, care deși se deplasează pe calea aerului consumă mai puțin decât un automobil electric obișnuit. Pentru conducerea sa nu este nevoie decât de un instructaj minimal și de o pregătire practică de scurtă durată.

BlackFly se deplasează cu ajutorul unui sistem de opt motoare de mici dimensiuni, care sunt controlate prin intermediul unui „joystick responsiv”. Producătorul speră să îl poată pune în vânzare anul viitor, la un preț cât mai accesibil. Cât privește funcțiile autonome, vehiculul are încorporat un sistem care permite o revenire automată, fără nicio intervenție a pilotului, la o bază de aterizare stabilită prin presetare. Aterizarea se poate desfășura în mod autonom.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii