Noutăți

Birourile inteligente care ne anunță când stăm prea mult la… birou sau când avem o poziție dăunătoare pentru coloana vertebrală

O companie americană de mobilă a lansat un birou inteligent, care ne anunță în momentul în care am petrecut prea mult timp la birou sau avem o poziție care ne poate dăuna coloanei vertebrale. Birourile Live OS interconectate avretizează în mod automat utilizatorii atunci când au stat în aceeaşi poziţie prea mult timp, fie emiţând vibraţii blânde, fie iluminând un mic modul ataşat pe suprafaţă. Utilizatorii unui birou reglabil în înălţime, îşi pot înălţa suprafaţa de lucru la un nivel prestabilit, doar prin apăsarea unui buton, în timp ce utilizatorii unui birou fix ar putea alege doar să îşi ia o pauză şi să se îndepărteze de spaţiul lor de lucru. Sistemul dispune, de asemenea, de senzori încorporaţi, care surprind ceea ce Herman Miller numeşte a fi date anonimizate privind modul în care este utilizat mobilierul. Un tablou de bord însoţitor adună aceste date şi prezintă situația angajatorilor, pe baza acestora.

Live OS a fost lansat la târgul mobilierului de birou din Chicago, NeoCon, de la mijlocul lunii trecute, cu înălţime fixă şi birouri sit-stand, cu înălţime ajustabilă, însă Behar spune că sistemul va fi în curând extins pentru a include şi scaune, care pot aduna date mai detaliate despre poziţiile angajaţilor.

“Prima fază a Live OS include mese inteligente reglabile pe înălţime şi suprafeţe de lucru fixe – dar design-ul depăşeşte cu mult simpla aplicare a senzorilor de birou,” a declarat Behar, care a lucrat împreună cu studioul lui Fuseproject, cu scopul de a dezvolta conceptul, experienţa utilizatorului şi controlerul biroului interactiv al Live OS.

“Cu senzori atât la nivelul scaunului, cât şi la cel al biroului, Live OS poate confirma dacă un angajat s-a aflat în aceeaşi postură de şezut sau în picioare, un timp prea îndelungat. Extrăgând din profunzimea expertizei lui Herman Miller în ergonomie, sistemul îi sugerează angajatului schimbările posturale sau o tranziţie de la stat jos la stat în picioare sau invers.”

Reţeaua Live OSeste este unul dintre primele exemple prin care ni se arată cum internetul obiectelor ar putea contura mediul birourilor din viitor. Preşedintele filialei Herman Miller din America de Nord, Greg Bylsma, a declarat că sistemul este conceput să „creeze locuri de muncă care emancipează, energizează şi execută”, în timp ce Behar a subliniat că obiectivul era să valorifice noile tehnologii în beneficiul angajatorilor şi al angajaţilor.

“Scopul este să se răspundă la întrebarea: ce se întâmplă atunci când locurile noastre de muncă devin inteligente?”, a continuat Behar. “Cum poate fi acest lucru benefic atât angajatului, cât şi companiei?”

Modulele Live OSpot pot fi instalate pe mobilier la momentul achiziţiei sau pot fi modificate ulterior. Tehnologia menţine birourile în permanenţă conectate la cloud, printr-o reţea securizată.

sursa: https://www.businessinsider.com/ibm-slashes-work-from-home-policy-2017-3
traducere și adaptare: Radu Ungurenu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii