Noutăți

Bill Gates investește în producerea de carne artificială. Aceasta ar salva viețile multor animale, însă cât de sănătoasă este?

  •  
  •  
  •  

Compania Memphis Meats a primit o donație considerabilă de la un număr de investitori, inclusiv Bill Gates și Richard Branson. În continuare, compania va folosi banii pentru testarea și producerea de carne artificială pentru burgeri. Memphis Meats produce deja carne de pui, carne de vită și rață din celulele animalelor, renunțând la necesitatea de a folosi animale vii în acest proces.

“Lumea iubește să mănânce carne, iar acest aliment facă parte din cultura și tradiția noastră. Cererea de carne se dezvoltă rapid în întreaga lume. Vrem ca lumea să continue să mănânce ceea ce iubește. Cu toate acestea, modul în care se fabrică carnea convențională produce astăzi dureri pentru mediu, bunăstarea animalelor și sănătatea umană”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul Memphis Meats, Uma Valeti, într-un comunicat de presă.

Un raport privind schimbările climatice, publicat de Institutul WorldWatch la începutul acestui an, a demonstrat faptul că fermele de animale reprezintă aproape 51% din emisiile de gaze de pe întreaga planetă. Numai producția de carne consumă aproximativ o treime din apa proaspătă a pământului. Noul proces fără animale utilizează mai puține resurse pentru a crește carnea, ceea ce ar reduce cu siguranță cantitatea de gaze cu efect de seră pe care o pompăm în atmosfera asediată.

Cu alte cuvinte, spun inițiatorii, schimbările climatice continuă să fie o problemă uriașă, iar trecerea la carnea cultivată în laborator ar fi un lucru util pe mediul înconjurător din multe puncte de vedere. Dar oare cât de sănătos este acest lucru?

sursa: https://futurism.com/bill-gates-and-richard-branson-invest-in-lab-grown-meat-startup/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

5 Comments on Bill Gates investește în producerea de carne artificială. Aceasta ar salva viețile multor animale, însă cât de sănătoasă este?

  1. :))…supa de oase si tendoane,soric si carne,pe care nici cainilor n-o dai,aditiv alimentar sintetic,rosu carmin,soia.Melanjul se pune la rece si iata carne de vita,sa-ti lingi degetele nu alta.Se amesteca cu alte gunoaie,dai doua ture,sau trei, de cutter,se toarna in cutisin,se fierbe se afuma si dupa racire pui eticheta….Faliment!:))…este veche!Americanii astia nu stiu nimic,domnule!

  2. Diferentele dintre proteina animala si proteina vegetala // 26 august 2017 at 14:31 // Răspunde

    Sursele de proteina animala sunt importante dezvoltarii armonioase din copilarie pana la maturitate. In cadrul unei diete destinate slabirii, un minim necesar de 40 grame de proteina per masa asigura pastrarea procentului de tesut muscular si pierderea in greutate strict din tesuturile adipoase.

    https://www.dietaketogenica.ro/diferentele-dintre-proteina-animala-si-proteina-vegetala/

  3. Bill G. si toti oligofrenii globalisti intunecati din gasca cu el sa manance intre ei toate produsele “minunate” pe care le creaza, si sa ne transmita “live” in timp ce mananca. O sa-l aplaudam foarte tare in timp ce restul lumii o sa manance carne produsa in curtea omului. 🙂 Exact aceeasi idee tampita ca si cu GMO-urile, care sunt anuntate cum ca ar fi bune pt a salva omenirea de la foamete. Adevarul ca foamete la nivel global mai mare ca in ultimii 60-70 de ani de cand au inceput cu otravurile in agricultura si cu GMO-urile, nu a cunoscut omenirea niciodata! La ora actuala omenirea poate fi hranita fara nici o problema cu produse biologice de ferma sau produse la scara mare, dar multinationalele in cardasie cu politicienii incearca sa impiediceaceasta normalitate … casa nu cumva sa le scada profiturile! Urmariti saptamana asta “GMO’s Revealed … azi este episodul 4 – http://www.gmosrevealed.com/ep-4/?secret=D6658812BC27FA38017617300F916653BC27FA38017617300F916653D6658812BC238017617300F916653BC27FA380&inf_contact_key=5a430eedc05152987a6af560b932dcb7b554b874084f0ae54b00ef801059b911
    Si un ultim comentariu, pe pagina de FB comentariul pentru comentariul la acelasi articol am fost considerat “spam”!

  4. Bill Gates are chiar o moaca de gaina! // 26 august 2017 at 21:28 // Răspunde

    In legatura cu cele 2 poze din articol, cine se aseamana se aduna!!!!

    Bill Gates are o moaca de gaina!!

  5. cetățeanul tulburat // 30 august 2017 at 21:59 // Răspunde

    billuță coadă de maimuță iese și el de la cutiuță să mai dea niște sfaturi înțelepte poporului planetar, practic este manipulat, e genul de om care vrea să stea în pătrățica lui, însă bandiții se folosesc de imaginea lui…imagine care i-a fost creată de ei…Așa că tre să dea din oase n-are încotro…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii