Noutăți

Bilderberg 2018 – elitele mondiale și programul de ”gestionare a plebei”

  •  
  •  
  •  

Cotidianul.ro: În timp ce liderii lumii occidentale se întâlnesc la mult mediatizatul summit G7 din Canada, la Torino are loc un eveniment care pentru presa de main stream pare să nu existe, desi o influențează în fiecare an – reuniunea anuală a Grupului Bilderberg, discreta organizație constituită în 1954 ”pentru a întări legăturile dintre America de Nord și Europa”.

Este pentru prima dată, cel puțin oficial, când la reuniunea Bilderberg participă un înalt oficial de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, secretarul de Stat al Sfântului Scaun, același care a participat și la Forumul Economic Mondial de la Davos, anul trecut. La începutul lunii mai, papa Papa Francisc a oferit o posibilă explicație a acestei implicări oficiale a Vaticanului în acest tip de reuniuni. ”Trebuie să îi angajăm pe toți membrii societății în construirea unei culturi care favorizează dialogul și în crearea mijloacelor de construire a consensului și acordului, căutând mereu să atingem scopul unei societăți drepte și insluzive”.

Rezumând temele reuniunii Bilderberg, site-ul american Zerohedge scrie că este vorba despre un program de ”management al plebei”. Liderii adunați la Torino se vor întreba de ce oare le pasă europenilor atât de mult de granițele, limba și cultura lor, ce să facă odată ce inteligența artificială și automatizarea vor duce la dispariția locurilor de muncă și cum să reformuleze discursul public într-o lume post-adevăr în care nimeni nu mai crede în ce scrie și vorbește presa de main stream. Cel mai probabil, întreaga discuție despre ”post-adevăr” se va învârti în jurul ”știrilor false”, care au devenit o etichetă lipită foarte facil de reprezentanții clasei conducatoare din Vest pe orice discurs care nu corespunde cu propria-i viziune.

Un guvern mondial? Denis Healey, fost lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, a fost vreme de decenii membru în comitetul de conducere al Grupului Bilderberg. În 2001, întrebat dacă Bilderberg își dorește impunerea unui guvern mondial, el a răspuns: ”Să spui că luptăm pentru un guvern mondial este exagerat, însă nu total nejustificat.”

Citește mai mult: Cotidianul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii