Noutăți

Bijuterii arhitecturale Art Nouveau în Mexico City

  •  
  •  
  •  

Vechiul Portal de Mercaderes din centrul istoric al orașului Mexico a fost și este partea de vest a pieței principale (cunoscută și sub numele de „Zócalo”).

Această parte a pieței a fost ocupată de structuri comerciale de la cucerirea spaniolă a Mexicului în 1521. Astăzi, partea de vest a pieței este dominată de două seturi de clădiri.

Cele din partea de nord a Madero sunt ocupate de birouri la etajele superioare și magazine la parter. Clădirile din partea de sud sunt dominate la parter de magazine de bijuterii fine, marcând începutul „Centro Joyero Zocalo”.

Majoritatea etajelor superioare ale clădirilor de aici sunt ocupate de camere asociate cu Hotel de Ciudad de Mexico și Hotel Majestic.

La mijlocul secolului al XIX-lea, Portal de Mercaderes a fost împărțit în două odată cu deschiderea străzii Plateros, acum Madero. Acest lucru a pus capăt, în esență, ca Portalul să fie considerat o singură entitate.

De la începutul perioadei coloniale, Zocalo și zona de vest a fost o zonă acoperită de tarabele vânzătorilor. Profitând de situația ambiguă, mulți vânzători ambulanți și-au înființat magazinul, uneori permanent, în stradă și chiar în Zocalo.

Această problemă a fost abordată din nou în anii 1990, ca parte a unui efort de revitalizare a centrului istoric al orașului Mexico.

În ciuda multor rezistențe inițiale, această zonă a fost liberă de vânzători ambulanți de atunci, cu partea de vest a Zocalo dominată acum de magazinele de bijuterii care sunt situate la primul etaj al clădirilor.

Începând de la sfârșitul anilor 1950, fațadele acestor clădiri private cu vedere la Zocalo au început să fie regularizate într-un stil neocolonial, folosind tezontle (rocă vulcanică de culoare roșie sânge) și cantera (o piatră alb-cenușiu) pentru a se potrivi cu clădirile districtului federal și Palatul Național.

În partea de sud a străzii Madero, ceea ce pare a fi o clădire este de fapt două. Sunt ocupate în mare parte de două hoteluri importante, fostul Hotel Majestic (acum Best Western) și Gran Hotel de la Ciudad de Mexico (acum Howard Johnson).

Ambele clădiri datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, iar ambele hoteluri tind să fie încă numite cu numele lor originale.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii