Noutăți

Biblioteca pe roţi! Video.

Antonio La Cava, din Ferrandina, Italia, un profesor ieşit la pensie, se autodenumește “maestrul drumurilor” şi salută voios din micul său automobil cu cărţi, un vehicul creat special pentru a fi o bibliotecă pe roți. El călătoreşte prin Italia din 2003, ducând cărți pentru copii și adulți în opt stații diferite din regiunea Basilicata din sudul ţării. Face această călătorie în fiecare săptămână, trecând prin regiunile Matera şi Potenza. Întreaga sa deplasare depăşeşte 500 de km şi profesorul face acest lucru gratuit! Foloseşte o mică orgă pentru a-şi anunţa venirea, iar copiii aleargă spre cărţile pe roţi pentru a descoperi poveşti noi.

bibliomotocarro
Misiunea lui este aceea de a răspândi dragostea de lectură. “Dezinteresul pentru lectură începe de multe ori în școlile în care se predă prea puţină, sau au specific tehnic şi astfel lectura nu este însoțită de iubire. Lectura ar trebui să fie o plăcere, nu o datorie”, a declarat La Cava într-un interviu.

library-truck3-537x404
La Cava a devenit faimos în ţara sa după ce a participat la spectacolul de tip talk show numit Ballarò, din luna februarie 2014.

A predat timp de 42 de ani, dar recunoaşte că nu a răspândit dragostea pentru lectură aşa cum o face acum, de când se plimbă cu biblioteca sa mobilă, care deţine circa 1200 de volume.

7644663_orig

VIDEO

traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa:mhpbooks.com, inhabitat.com, teleread.com 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii