Noutăți

“BESTIA” – Acestea sunt dotările pe care le are mașina blindată cu care se plimbă TRUMP prin Europa… Poate rezista la orice atac!

Adevarul.ro: Şi pe timpul vizitei sale în Belgia, Donald Trump se va deplasa  în celebra maşină prezidenţială numită de Secret Service  „Bestia“. O limuzină ce poate rezista la orice atac. Acest Cadillac impresionează prin dimensiunea sa: 5,5 metri lungime, şi 1,77 înalţime .

Această maşină a fost construită pe un şasiu de camion GMC. Limuzina are o greutate de 8 tone şi costă 14 milioane de euro. În ciuda motorului ultraputernic,  de 300 de cai putere, aceasta nu depăşeşte 95 km / h.  Este mai degrabă un tanc decât o maşină de curse, cu o securitate unică în lume.

Caroseria este fabricată din titan, oţel şi ceramică, înconjurată  de un scut demontabil de fibră de sticlă, placat pe uşi şi pe  apărătoarele maşinii.  Are uşi blindate de 20 cm grosime şi ferestre groase de 12 cm. Planşeul este Kevlar. În cazul în care o bombă explodează în calea sa, compartimentul pentru pasageri rămâne intact.

Rezervorul este blindat şi dispune de o spumă specială care opreşte deteriorarea sa în cazul declanşării unui incendiu sau în cazul unei coliziuni. În interiorul său se găsesc arme, un întreg echipament medical, rezerve speciale de oxigen, precum şi sânge cu grupa preşedintelui, pentru transfuzii, în cazul în care ambulanţa nu poate ajunge la maşina prezidenţială, toate acestea fiind plasate sub scaunul rezervat preşedintelui.

Interiorul automobilului este izolat complet de exterior şi este placat în aşa măsură încât să reziste unui atac chimic. Maşina dispune şi de un telefon prin satelit şi un sistem de comunicare video interactivă prin care preşedintele poate purta videoconferinţe când este nevoie de intervenţia sa în discuţiile cu diferiţi oficiali.

Caroseria este un aliaj din titan, oţel şi ceramic, înconjurat de un scut demontabil de fibră de sticlă, placat pe uşi şi pe  apărătoarele maşinii.   Anvelopele run-flat au fost special dezvoltate pentru Cadillac One şi pot rula câteva sute de mile chiar dacă sunt distruse.

Citeste mai mult: adev.ro/oqgnkz

bestia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on “BESTIA” – Acestea sunt dotările pe care le are mașina blindată cu care se plimbă TRUMP prin Europa… Poate rezista la orice atac!

  1. Oare de cate ori se schimba sangele din trusa medicala?

  2. Au greşit în articol. Conform ataşamentului, tot parcul de 12 maşini costă 15 mil dolari, nu o singură limuzină.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii