Noutăți

Călătorii: Bernkastel-Kues, unul dintre cele mai frumoase orașe cu aspect medieval din Europa (galerie foto)

Oraşul german Bernkastel-Kues, aflat la jumătatea distanţei dintre Cochem şi Trier, adesea numit și “Perla Mosellei”, este cunoscut în întreaga lume pentru unele dintre cele mai bune vinuri produse în Europa, dar și pentru că este unul dintre ultimele orașe medievale de pe bătrânul continent. Este situat chiar pe malul râului, fiind înconjurat de podgorii întinse pe o pantă abruptă.

De fapt, localitatea este împărţită în două, fiind compusă din Bernkastel, la est de râul Moselle, şi Kues, la vest. Cele două părţi sunt unite printr-un pod. Atracţia majoră a oraşului este piaţa medievală, străjuită de frontoanele caselor din lemn bine conservate din secolul al XVII-lea. Cea mai cunoscută este casa foarte mică şi îngustă numită Spitzhäuschen, care datează din 1416 şi al cărei parter este mult mai îngust decât etajele superioare, ceea ce oferă casei un aspect instabil. Heinz’sche Haus este o altă clădire bogat decorată şi una dintre cele mai vechi clădiri din Piaţa medievală. Astăzi, aici funcţionează o cramă atractivă. Bernkastel a primit statutul de oraş în 1291, la iniţiativa arhiepiscopului de Trier Boemund I. Primăria a fost construită, probabil, la scurt timp după aceea. Faţada actuală a primăriei, construită în 1608, este un exemplu magnific de design arhitectural al renaşterii germane târzii.

Deasupra localităţii Bernkastel se află ruinele Castelului Landshut, fosta reşedinţă de vară a arhiepiscopului de Trier, care a fost distrus de un incendiu, la 8 ianuarie 1692. Astăzi, locul serveşte ca un punct de belvedere popular pe valea Mosellei. De asemenea, merită văzută singura poartă a oraşului care se păstrează încă, Graacher Tor. Doctorbrunnen sau “Fântâna Doctorului“ prezintă scene din legenda veche despre un vin local, celebrul “Doctorul Bernkasteler”. Un alt punct bine-cunoscut de interes este Spitalul Sf. Nikolaus, construit în stil gotic târziu, un complex al lui Nikolaus von Kues.


sursa: https://www.amusingplanet.com/2014/07/the-medieval-market-square-of.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii