Noutăți

Beneficiile pe care roșiile le au pentru sănătate

 •  
 •  
 •  

Roșiile sunt un produs alimentar care furnizează mai mult decât elementele nutritive de bază. Datorită elementelor nutritive benefice, cum ar fi licopenul, roșiile  joacă un rol important în prevenirea bolilor. În ciuda popularității lor, roșiile, în urmă cu doar 200 de ani, au fost considerate a fi otrăvitoare în SUA, probabil pentru că planta face parte din familia Solanaceae, unde unele specii sunt cu adevărat otrăvitoare. Beneficiile consumului de tomate sunt impresionante:

 1. Poate ajuta la combaterea formării de radicali liberi care cauzează cancerul, fiind o excelentă sursă de vitamina C și alți antioxidanți.
 2. Poate ajuta la prevenirea cancerului de prostată.
 3. Consumul de beta-caroten s-a dovedit a ajuta în prevenirea cancerului de colon la populația japoneză. Consumul mare de fibre din fructe și legume este asociat cu un risc redus de cancer de colon. Potrivit Societății Americane de Cancer, persoanele care au diete bogate în roșii pot avea un risc mai mic de a face anumite tipuri de cancer, în special cancerul de prostată, plămâni și stomac.
 4.  Menținerea unui aport scăzut de sodiu ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.
 5.  Conținutul de fibre, potasiu și vitamina C din roșii de ajută la sănătatea inimii. O creștere a aportului de potasiu, împreună cu o scădere a consumului de sodiu este cea mai importantă schimbare pe care o persoană o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Tomatele conțin, de asemenea, acid folic, care ajută la reducerea bolilor de inimă.
 6. Studiile au arătat că persoanele cu diabet zaharat de tip 1, care consumă diete bogate în fibre, au niveluri mai mici de glucoză în sânge. O cana de roșii cherry oferă aproximativ 2 grame de fibre.
 7. Consumul de alimente care sunt bogate în apă și fibre, cum sunt roșiile, pot ajuta la hidratare și la mișcările regulate ale intestinului, prevenind constipația.
 8. Roșiile sunt o sursă bogată de licopen, luteina și beta-caroten, antioxidanți puternici care s-au dovedit a proteja ochii împotriva deteriorării vederii.
 9. Sinteza de colagen, o componentă esențială a pielii, părului, unghiilor și a țesutului conjunctiv, depinde de vitamina C, care este un antioxidant puternic. Un aport scăzut este asociat cu ridurile, pielea lăsată și petele.
 10. Acidul folic din tomate poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor depresiei prin prevenirea unui exces de homocisteină. Excesul de homocisteină interferează cu producerea hormonilor ca serotonina, dopamina și noradrenalina, care echilibrează starea de spirit, somnul și pofta de mâncare.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/

Sursa foto: http://www.medicalnewstoday.com/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii