Noutăți

Beneficiile îmbrăţişării copacilor sunt validate de știință în mod oficial

 •  
 •  
 •  

Robert Louis Stevenson spunea: „Pădurea nu cucerește inimile oamenilor doar prin frumusețea sa. Există ceva subtil; aerul emanat de copacii bătrâni reînnoiește spiritul obosit al omului.”

Omul are o relație de simbioză cu pădurea, cu fiecare copac în parte. Este o teorie recent validată științific, susținându-se ideea că îmbrățișarea copacilor este, de fapt, foarte bună pentru om. Calitățile vibraționale ale copacilor aduc beneficii pentru sănătate. Tot ceea ce vibrează într-un mod subtil, influențează comportamentul biologic al omului.

Un experiment publicat în revista Natural News, a arătat că dacă bei un pahar de apă, care a fost supus unei vibrații de 10Hz, ratele de coagulare a sângelui se vor schimba imediat. Este la fel cu copacii: atunci când atingi un copac, primești diferite vibrații care afectează diverse comportamente biologice în corp. Același studiu a sugerat că spațiile deschise și copacii ar putea ajuta la atenuarea anumitor tipuri de boli mintale și a depresiei (Attention Deficit Disorder hiperactivitate ADHD), a nivelului de concentrație, a timpului de reacție și capacitatea de a atenua durerile de cap. Dovezi care susțin această teorie sunt publicate recent și în cartea semnată de dr. Matthew Silverstone.

rq518f9998
Institutul Aerospace de la Universitatea din Stuttgart, Germania, sprijină aceste teorii precum și cea potrivit căreia apa are memorie. Un alt laborator care studiază energiile vibraționale ale pădurilor, copacilor și plantelor, este Damanhur din Italia.

ASCULTĂ
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Astfel de teorii sunt susținute de sute de studii validate științific în volumul „Blinded by Science” (Orbit de știință) în care sunt oferite dovezi copleșitoare care arată că îmbrățișarea unui copac nu este doar o fantezie hippies, ci un beneficiu real, pentru toată lumea.

tree-hug-staff-cmars

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: natural news, trueactivist.com, Blinded by Science


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Beneficiile îmbrăţişării copacilor sunt validate de știință în mod oficial

 1. Adevărat, prin copaci stabilim legătura cu Divinitatea.
  Luați un copac în brațe, lipiți fruntea de tulpina lui, închideți ochii și lăsați spiritul să urce spre vârful lui și în 10 minute vă veți simți alt om.
  Cele mai miraculoase transformări le veți avea cu tulpina de conifere, fag, stejar, carpen iar mesteacănul eliberează sufletul de stresul zilnic. Încercați și spuneți ce ați simțit.

 2. E un gest de profunzime, poate şi tocmai de aceea nu se poate obţine rezultatul validat de ştiinţă atâta timp cât te duci concentrat pe beneficiu. E ca şi cum te-ai duce să dai noroc cu palma întinsă în sus emoticon smile

  Dar oricum, bine de ştiut că a învăţat şi ştiinţa câte ceva despre natură, chiar dacă totul în acest domeniu e la nivel de teorie.

 3. Incercati să-i convingeti de acest beneficiu,îmbrățişarea copacilor, pe cei care intra cu drujba in padure….Eu,le-asi taia cate un deget de la mana,pt. fiecare copac taiat, apoi mana si in final capul,daca continua sa taie copacii

 4. Este foarte adevărat. Eu am deprins acest obicei în Finlanda, unde locuiesc de multi ani. Finlandezii au acest obicei din vechime. Ma simt extraordinar de bine și plina de energie după ce îmbrățișez copacul meu preferat din curtea mea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii